laurikainen

TPS lähtee kauteen rauhallisin mielin​

29.4.2017 - 6:01 Tagit:, , , , , , , , , , , , , ,

Liigakarsintaan viime kaudella yltänyt TPS kuuluu alkavallakin kaudella Ykkösen suosikkeihin.

TPS koki sarja-avauksen alla ikävän takaiskun, kun hyvän harjoituskauden pelannut Waltteri Peltola loukkasi harjoituksissa korvansa tärykalvon ja lienee sivussa ainakin 2–3 viikkoa.

TPS:n Ykkösen kotiavauksesta tänään EIF:ää vastaan on poissa pelikiellon takia Miro Tenho, jonka paikalla toisena topparina pelannee Niklas Friberg. Loukkaantumisen takia on sivussa Peltolan tavoin Juho Montola.

Kun Otto Schultz ja Joni Mäkinen aloittavat kautensa yhteistyöseura SalPassa, päävalmentaja Mika Laurikaisella on käytössään nyt vain 14–16 pelaajaa.

Joka tapauksessa TPS:n kauden alku 2017 sujuu todennäköisesti rauhallisemmissa merkeissä kuin vuosi sitten.

– Aina tässä saa varautua kaikkeen, mutta seura on paljon tasapainoisemmassa tilassa kuin viime kaudella samaan aikaan, sanoo päävalmentaja Laurikainen.

Myös TPS:n harjoitus- ja Suomen cupin ottelut sujuivat yhden vaiheen notkahdusta lukuun ottamatta varsin hyvin.

– Olimme notkahtamisvaiheessamme väsyneitä. Sellaisia poissaolojakin oli silloin, jotka vaikuttivat. Sen jälkeen kuitenkin ryhdistäydyimme. Kesällä vastaava väsähtäminen ei ole ongelmana, kun pelit pitävät hereillä, selittää Laurikainen.

Joukkueessa ei ole kuitenkaan tapahtunut rajuja muutoksia ja nuoretkin pelaajat ovat taas vuotta kokeneempia.

– Meillä ei ole enää yhtään rippikoululaista eikä armeijassakaan ketään. Muutaman pelaajan, jotka ovat opiskelemassa tai työelämässä, asiat on saatu järjestettyä. Pystymmekin harjoittelemaan ammattilaisjoukkueen rytmillä.

SOS-lapsikylässä työskentelevä Sami Rähmönen ja Varalan urheiluopistossa opiskeleva Mika Ääritalo ovat pystyneet kokeneina pelaajana saamaan itsensä huippukuntoon, vaikka he eivät ole tehneetkään läpi ihan samanlaista harjoitusohjelmaa kuin nuoremmat pelaajat.

Avausvastustajalle EIF:lle Laurikaisen joukkue hävisi Suomen cupissa kotipelin, mutta aikainen ulosajo sotki silloin TPS:n pelin.

– Keskikentälle meillä ei ole tällä hetkellä hirveästi vaihtoehtoja. Mikko Hyyrynen on tietysti hyökkäyksessämme target-pelaaja, joka pystyy syvyyspelaamiseen. Ääritalon tulo joukkueeseen antaa myös paljon uutta keskustan hyökkäyspelaamisemme. Laidoilla nuoret pelaajamme jaksavat tehdä duunia ja juosta pystyyn. Se toimi jo viime kaudella hyvin.

Laurikainen myös uskoo, että maalissa Jonathan Viscosi onnistuu, vaikka Oskari Forsmanin tavoin kanadalainen ei ehkä joukkueen ykköspelaajaksi nousisikaan.

Honka ja Jaro ovat Laurikaisenkin mukaan Ykkösen suosikkeja, mutta myös TPS, KPV ja AC Oulu ovat potentiaalisia joukkueita.

– Honka on pystynyt ottamaan uusia pelaajia juuri niille pelipaikoille, joihon he ovat tarvinneetkin. Ja Hongan taso oli jo hyvä ennestään. Ei Honka silti ole itsestäänselvästi nousija. Jaro on myös todella vahva. Jos Jaro olisi viime kaudella vaihtanut päävalmentajaa jo aikaisemmin, he olisivat todennäköisesti nousseet, näkee Laurikainen.

Laurikaisen mukaan TPS:n paluu Kupittaalle on myös seuralle iso vahvuus.

– Kenttä on tarpeeksi iso ja se tuntuu enemmän oikealta kotikentältä. Tämä on kaikille paras vaihtoehto, sekä joukkueelle että kannattajille.

Ykkösen sarja-avaus TPS–EIF Kupittaalla kello 19.17

Jari Welling
Kuva: Mikael Rydenfelt

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: