tpsnaiset

TPS menetti johdon ja pisteet viimeisessä kotipelissään

30.9.2017 - 20:07 Tagit:, , , , , , ,

TPS-PK-35 2-3VALMENTAJIEN JÄÄHYVÄISET

Kauden päätyttyä päävalmentajan tehtävät jättävä Sami Haltia oli ottelun jälkeen hiukan haikeissa tunnelmissa, mutta tyytyväinen kuitenkin koko kauteen.

– Tässä kotipäätöksessä meillä oli hieno mahdollisuus ottaa iso voitto, mutta jostain syystä homma kääntyi lopulta vastustajalle. Varsinkin puolustuspelissä tuli pieni herpaantuminen ja kun Vantaa toisella puoliskolla myös nosti tasoaan tulos oli tällainen, Haltia puntaroi pelin jälkeen.

Vuodesta 2014 naistepsiä luotsannut Haltia ja toisena valmentajana toiminut Pasi Läpinen jättävät pestinsä haikein mielin, mutta tunteella, että jotain hyvää on saatu aikaan seuran naisten parissa.

– Tämä joukkue on hieno ja urheilullinen ja haave oli menestyä koko kaudella paremmin. Upean alkukauden jälkeen tuli välillä turhia notkahduksia pelimme tasossa ja nyt päädytään näihin asetelmiin.

– Nyt vain satsataan vahvasti ensi viikkoon ja jäljellä olevaan Klubi-peliin ja viedään kausi onnellisesti päätökseen. Mitali on kuitenkin aina arvossaan ja sen me yritämme ottaa, Haltia ennakoi.

Yläkentän päätösottelun TPS aloitti vahvasti. Hallitsevalla mestarilla oli vaikeuksia turkulaisten hyvän keskikenttäpelin ja terävien hyökkäysten pysäyttämisessä.

Ja lupaavaa tulostakin syntyi, kun pelintekijä Riikka Ketoja 21 minuutin kohdalla yllätti pomppulauksellaan Vantaan maalivahdin Emma Immosen täysin.

Ensi jakson viimeisellä minuutilla kärjen Hanna Ruohomaa vei tarkalla puskullaan TPS.n jo turvallisen tuntuiseen 2-0 johtoon.

Tauon jälkeen PK-35 kaivoi esiin koko osaamisarsenaalinsa ja vahva hallinta toi vieraille ansaitun kavennuksen ja 52 minuutilla.

Vantaan aina tehokas hyökkääjien kärkityttö Kaisa Collin tuikkasi pallon Tepsin maaliin, turkulaisten veskarin Milla-Maj Majasaaren torjunnan paluupallosta.

Lukemat olivat tasan, kun PK-35:n Ashley Riefnerin vapari upposi turkulaismaalin tolpan juureen.

Koko ottelun sankariksi nousi sitten, kukas muu, kuin Kaisa Collin.

Komea laukaus TPS-maalin yläkulmaan päätti iltapäivän maalikarkelot (70 min. ) ja takasi Vantaalle voiton, vaikka TPS taisteli vielä loppuhtket kiivaasti tasoitusmaalia yrittäen.

Collinin lisäksi kovan materiaalin PK-35;stä erottuivat laitapakki Mimmi Nurmela, keskikentän Sanna Saarinen, sekä mm.yhden TPS-laukauksen maaliviivalta siivonnut toppari, Selina Mustajoki.

Tappiosta huolimatta TPS:n maalivahti Milla-Maj Majasaari pelasi kauden parhaan pelinsä kotiyleisön edessä.

VEIJO HEIKKILÄ
KUVA: JANE ILTANEN

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: