LKS 20161002 bre200; Alexander Nouri, new interim coach of German first division Bundesliga football club Werder Bremen, attends a press conference on September 19, 2016 in Bremen, northwestern Germany. Nouri succeeds Viktor Skripnik, who on September 18, 2016 became the first Bundesliga coach sacked this season after a fourth straight defeat marked the club's worst ever start. Under-23 coach Alexander Nouri will stand-in as first team coach until a successor is found for Skripnik. / AFP / dpa / Carmen Jaspersen - LEHTIKUVA / AFP

Päävalmentaja Nouri arvostaa Moisanderin johtajaominaisuuksia

9.4.2017 - 4:00 Tagit:, , , ,

Werder Bremenin vain 37-vuotias päävalmentaja Alexander Nouri on saanut joukkueensa hyvään iskuun, ja Niklas Moisander on ollut tärkeä osa Bremenin palapelissä.

– Niklas on erittäin tärkeä pelaaja meille. Hän on kokenut ja tasokas puolustaja, joka on myös luontainen johtajatyyppi. Olemmekin olleet onnekkaita, että saimme hänet Bremeniin, kehui Nouri turkulaista yksinoikeudella Turun Sanomille.

Nouri valittiin syyskuussa Bremenin väliaikaiseksi päävalmentajaksi, ja jo lokakuussa hänen pestinsä vakinaistettiin.

Päävalmentaja Nouri ei ollut perjantai-iltana pettynyt, vaikka 2-0 -johto Frankfurtista kääntyikin toisella puoliajalla 2-2 -tasapeliksi.

– Olemme tulokseen ihan tyytyväisiä, koska meillä on ollut niin paljon loukkaantumisia. Olemmekin joutuneet tekemään pakollisia muutoksia, mutta silti olemme olleet kilpailukykyinen joukkue. Niklaksella on ollut siinä iso rooli, koska hän organisoi hyvin pitkälti puolustuspelaamistamme.

Iranilais-saksalaisen taustan omaavan Nourin olikin taannoin helppo antaa kapteenin nauha Moisanderin käteen Freiburg-ottelussa.

– Luotamme Niklaksen kykyihin täydellisesti. Tiedämme totta kai, että hän on Suomen maajoukkueen pitkäaikainen kapteeni. Muut pelaajamme olivat myös sitä mieltä, että Niklas olisi hyvä kapteeni myös meille.

Vaikka Bremen on noukkinut viime aikoina hyvin pisteitä, päävalmentaja Nouri ei höpise tulevista europeleistä.

– Fokuksemme on täysin ja ainostaan vain liigapaikan säilyttämisessä. Tähtäämme siihen, että meillä olisi kauden loputtua ainakin 40 pistettä kasassa. Olemme silti optimistisia sen suhteen, että ensi kausi olisi seuralle parempi, mutta nyt keskitymme toistaiseksi pelkästään sarjapaikkamme säilyttämiseen.

Jari Welling

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: