ria öling

Öling viimeisteli kolmesti, TPS taistelee pronssista

6.9.2017 - 22:10 Tagit:, , , , ,

Ilves – TPS 3 – 5

Naisten Liigan yläloppusarjan toinen sarjakierros selkeytti kamppailua Suomen mestaruudesta. Ykköstilasta käydään enää kauppaa käytännössä vain FC Hongan ja PK-35:n välillä, jotka kumpikin voittivat ottelunsa.

Saman tempun teki Turun Palloseura, joka hallitsi omaa koitostaan Tampereen Tammelan stadionilla ja haki vieraspisteet Ilvekseltä 5 – 3 (3 – 1).

Voitosta huolimatta TPS:n ero johtavaan FC Honkaan on kymmenen pistettä ja PK-35:een kahdeksan. Turkulaisilla on jäljellä vielä kaksi kotiottelua (Pallokissat, PK-35) sekä kauden päättävä vieraspeli HJK:ta vastaan 7.10. Helsinkiläiset ovat Palloseuraa vain pinnan edellä.

Ilves ei onnistunut voittamaan Tepsiä tällä kaudella kertaakaan. TPS hoiti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen alkusarjassa maalein 3 – 1. Toinen ottelu päättyi Tampereella 1 – 1.

– Pisteitä tultiin hakemaan ja ne myös saatiin. Se oli meille tärkeintä. Kokonaisuutena vahva ja vankka peli meiltä avausjakson pientä sulamista lukuun ottamatta, kiteytti TPS-valmentaja Sami Haltia.

Turkulaiset aloittivat maalintekonsa melko hätäisesti, kun Ria Öling viimeisteli jo kuudennella minuutilla. Kärkäs keskikenttäpelaaja oli toistamiseen asialla puoli tuntia myöhemmin. Raitapaitojen Tiia Savolainen pamautti seuraavat kaksi vierasosumaa ennen kuin Öling sinetöi hattutemppunsa kymmenen minuuttia ennen loppua.

– Jo Rian ensimmäisistä askelista tänään näki, että hän on pelipäällä ja haluaa ratkaista ottelun meille, iloitsi Haltia Ölingin suorituksesta.

Erityisen tyytyväinen valmentaja oli turkulaisten vahvan hyökkäyspelin onnistumisesta pienen suvantovaiheen jälkeen.

– Heinäkuun huonon jakson jälkeen olemme palanneet taas omalle tasollemme. On mukava pelata nuo kolme viimeistä peliä, kun on vielä panosta jäljellä.

– Toivottavasti kausi saa huipennuksensa HJK-matsissa aivan kuin viime vuonna päätöskierroksella Vantaalla, muisteli Haltia TPS:n voittoa Suomen mestari PK-35:stä ja hopeamitalien varmistamista.

Jari Ikola
Arkistokuva: TS

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: