LKS 20171009 Niklas Moisander (L), Kasper Hämäläinen, Rasmus Schuller, Robin Lod, Pyry Soiri, Joel Pohjanpalo and Lukas Hradecky of Finland thank the audience after the FIFA World Cup 2018 Group I football qualification match between Finland and Turkey in Turku, Finland, on October 9, 2017. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Kapteeni Moisander piti tasapeliä ansaittuna – ”Oli kiva välillä päästä nousemaan”

10.10.2017 - 8:44 Tagit:, , ,

Suomi ja Turkki menivät päästä päähän MM-karsintojen päätöskamppailussa. Myöhäispeli Kupittaan iltavalistuksessa päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen 2–2, kun Joel Pohjanpalo tasoitti pelin viime minuuteilla.

Suomen kapteeni Niklas Moisander pelasi tutulla kentällä, mutta oudommalla paikalla vasempana laitapuolustajana. Nuoruudessaan TPS-kasvatti pelasi pakkinakin, mutta viimeiset vuodet ovat menneet topparina.

– Noin hyökkäävässä roolissa en ole pelannut pitkään aikaan, mutta se oli kiva välillä päästä nousemaan, Moisander naurahti.

Vauhdikkaassa ottelussa Moisander katsoi Suomen olleen selvästi jäljessä avausjaksolla, mutta petranneen pelaamista toisella puoliajalla.

– Ihan ansaittu tasapeli. Ne tekivät niiden paikoista ja me tehtiin meidän, hän tiivisti.

Suomen karsinnat alkoivat katastrofaalisesti, kun ruotsalaisen Hans Backen aikakaudella Suomi ei onnistunut voittamaan yhtään ottelua. Markku Kanervan otettua ohjat Suomi otti viimeisessä neljässä pelissä kahdeksan pistettä.

Moisander näkee kehityksen hyvät puolet, mutta ei pidä sitä riittävänä

– Lopetettiin hyvissä merkeissä, kaksi voittoa ja pari tasuria. Siitä on helpompi lähteä seuraaviin karsintoihin. Mutta kuten olen sanonut ennenkin, niin meidän täytyy oppia ottamaan pisteitä silloin kun on vielä mahdollisuudet kisoihin. Nyt taas otettiin pisteet sitten kun mahdollisuudet olivat menneet. ​

Harri Ahola

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: