LKS 20161023 FC Interin valmentaja Shefki Kuqi jalkapallon Veikkausliigan ottelussa PK-35 Vantaa - FC Inter Vantaalla 23. lokakuuta 2016. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Inter voittoon Tammisaaressa

1.4.2017 - 19:08 Tagit:, , , , , , , , , , , , ,

Turun Inter nousi takaa-ajoasemasta 2-1 –voittoon lauantai-iltapäivän harjoitusottelussa EIF:n vieraana Tammisaaressa. Interin maaleista vastasivat tammisaarelaiset, sillä 1-1 –tasoituksen maaliin ohjasi kotijoukkueen puolustus ja voittomaalin viimeisteli EIF-kasvatti Benjamin Källman.

Kaiken kaikkiaan ottelu oli hyvin tasainen, eikä tarjonnut kovinkaan paljon tilanteita ja peli pyörikin pääasiassa keskikentällä. Interin ainoa maalipaikka ensimmäisellä puoliajalla oli 17. minuutilla, kun Guy Gnabouyou laukoi Timo Furuholmin tarjoamasta avopaikasta pallon taivaan tuuliin. EIF:n ainoan paikan puolestaan testipelaaja Felix De Bona puski ohi maalin.

– Alku oli meiltä aika heikko ja jos aloitat huonosti, on sitä yleensä aika vaikea kääntää, kommentoi Interin päävalmentaja Shefki Kuqi.

Toinen puoliaika alkoi Interiltä hyvin, mutta kesken kaiken De Bona pääsi juuri 49. minuutin tultua täyteen ohjaamaan pallon maalin edustalta ohi tauolla Interin maaliin vaihdetun Jere Koposen. Inter nousi kuitenkin 66. minuutilla tasoihin EIF:n puolustuksen ohjattua Kevin Mombilon syötön omaan maaliin. Lopullisen ratkaisun iski Benjamin Källman Timo Furuholmin ja Guy Gnabouyoun tyylikkään kuvion päätteeksi 87. minuutilla.

-mTärkeää pelissä oli se, että nousimme takaa tasoihin ja ohi. Oli hyvä nähdä, että joukkue jaksoi uskoa itseensä, jatkoi Kuqi.

Interin peli ei välttämättä ollut vielä aivan valmista. Tosin joukkuesta puuttuivat eri syistä Kalle Kauppi, Arttu Hoskonen, Alan Henrique, Lucas Garcia ja Kosta Manev. Lisäksi mm. Henri Lehtonen poistui kentältä tällin polveensa saaneena.

– Tässä näkyi, että meillä on aika pieni rinki ja kyllähän puuttumiset näkyivät. Näillä eväillä täytyy kuitenkin taistella ja EIF oli myös huomattavasti parempi kuin cupin matsissa, pohti Kuqi.

Inter aloittaa Veikkausliigakauden 12.4. ja pyrkii vielä pelaamaan ensi keskiviikkona yhden harjoitusottelun. Sen vastustaja on vielä auki.

Interin kokoonpano: Moisander (Koponen) – Lehtonen (Mombilo), Kanakoudis (Idrizi), Nyman, Markkula – Njoku (Kjällman), Fauberty, Mäkitalo, Gnabouyuo – Kuqi, Furuholm.

Timo Järvenpää
Arkistokuva: Lehtikuva

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: