LKS 20170417 CST013; Bayern Munich's Italian headcoach Carlo Ancelotti attends the press conference in the stadium in Munich, southern Germany, on April 11, 2017, on the eve of the UEFA Champions League quarter final match between FC Bayern Munich and Real Madrid. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Christof Stache

Ancelotti yrittää luotsata Bayernin ihmeeseen

17.4.2017 - 15:56 Tagit:,

Bayern Münchenillä on tuttu tilanne jalkapallon Mestarien liigassa. Saksalaisjoukkueen on tehtävä Mestarien liigan historiaa, jotta se pääsee jatkamaan puolivälieristä välieriin.

Cristiano Ronaldon kaksi maalia takasivat Bayernin vastustajalle Real Madridille 2–1-johdon ennen tiistaina Madridissa pelattavaa toista ottelua. Real ei ole koskaan menettänyt asemiaan Mestarien liigan pudotuspeleissä, jos se on johtanut ensimmäisen osan vieraspelin jälkeen.

– Me olemme altavastaajia, mutta kyllä meillä on mahdollisuus voittaa, vakuutti Bayernin kapteeni Philipp Lahm viikonlopun Bundesliiga-pelin jälkeen.

Lähihistoria todistaa toista.

Bayern on pudonnut kolmena peräkkäisenä vuotena jatkosta espanjalaisen vastustajan käsittelyssä. Bayernia kurittivat välierissä vuorotellen Barcelona vuonna 2014, Real Madrid 2015 ja Atletico Madrid 2016. Nuo Bayernin tappiot tulivat Pep Guardiolan luotsaamina, mutta tällä kaudella joukkuetta valmentaa Mestarien liigan kolmesti valmentajana voittanut Carlo Ancelotti.

Ancelottin tuorein Mestarien liigan titteli tuli Realin peräsimessä keväällä 2014. Bayernia hän valmentaa ensimmäistä kauttaan.

Bayern kaipaa Lewandowskia

Ancelottin kannalta on hyvä uutinen, että Bayernin ykköstykki Robert Lewandowski on toipumassa olkapäävammasta tiistain otteluun. Puolalaishyökkääjä on tehnyt kauden aikana 38 maalia 40 ottelussa, mutta ei pelannut viime viikolla Mestarien liigassa eikä pelikiellon takia lauantaina, kun Bayern pelasi maalittoman tasapelin Leverkusenin vieraana.

– Lewandowski on korvaamaton, Bayernin ex-tähti Lothar Matthäus tunnusti.

Lewandowskilla on Realia vastaan hieno historia, sillä neljä vuotta sitten hän teki madridilaisten verkkoon neljä maalia Mestarien liigan välierässä. Tuolloin hän edusti Borussia Dortmundia, joka hävisi liigan finaalin Lontoossa Bayernille 1–2.

TS-STT-AFP

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: