onni valakari

Jarosta ei ollut TPS:n nousujunan pysäyttäjäksi

22.9.2017 - 21:21 Tagit:, , , , , , , , ,

Ykkönen on enää kahden kauppa, kun kärkikolmikosta TPS ja Honka voittivat perjantaina omat pelinsä, mutta KPV hävisi. Vahvin kiinnitys suoraan on edelleen TPS:llä, joka otti vuorenvarman 3–0-voiton Jarosta ja jatkaa kolmen pisteen karkumatkalla ennen espoolaisia.

KPV:llä sen sijaan ei ole enää mitään mahdollisuuksia TPS:n ohi, joten turkulaiset pääsevät huonoimmassakin tapauksessa liigakarsintaan.

Juuri jatkosopimuksen tehnyt TPS-luotsi Mika Laurikainen oli ottelun jälkeen rauhallinen ja itsevarma.

– Olen tyytyväinen voittoon ja ensimmäisen puoliaikaan erityisesti. Esitys oli tasapainoinen ja terävä, Laurikainen iloitsi.

TPS aloitti ottelun niin konkreettisessa kuin kuvainnollisessakin myötätuulessa ja myllytti hyökkäyksen toisensa perään. Jarolle pelissä oli lähinnä kunnia, jota pelaajille ei ilmeisesti juuri ollut mielenkiintoa puolustaa.
Avausmaalissa tuulesta oli hyötyä konkreettisestikin. Ykkösen elokuun kuukauden pelaajan palkintolautasen ottelun alla pokanneen Onni Valakarin sisäkierteinen kulma kaartoi vahvassa tuulessa etutolpalle, jossa paikalle ehti ensimmäisenä Mikko Hyyrynen. Jälleen viimeistä kauttaan pelaava 39-vuotias hyökkääjä jatkoi päällään pallon verkon perukoille.

Peliä oli pelattu alle kymmenen minuuttia, kun TPS siirtyi jo selväntuntuiseen johtoon. Oskari Jakonen pääsi läpiajoon, kun Jaro-pelaaja jäi kentän pintaan kaksinkamppailussa Hyyrysen kanssa, mutta Emil Öhberg Jaro-maalilla torjui laiturin yrityksen. Irtopallossa oli kuitenkin ensimmäisenä Ilari Mettälä, joka ei erehtynyt sijoittaessaan pallon lähes tyhjään verkkoon. Laitahyökkääjä onnistui maalinteossa nyt kolmannessa perättäisessä ottelussa.

20 minuutin kohdalla Valakari oli lähellä hyödyntää myötätuulta toiseenkin kertaan kulmatilanteessa, mutta pallo kolahti poikkihirteen Öhbergin hapuillessa tyhjää. Sekä maali että rima olivat suunniteltuja kuvioita.

– Olemme harjoitelleet noita, että Hyyrynen tulee siihen ja tuikkaa sen sisään. Sen toisen yritin suoraan sisään, mutta se osui ylärimaan, siinä oli vähän huono tsägä, joukkueen eheään esitykseen tyytyväinen Valakari totesi.

juri kinnunen

Lopullisesti ottelu ratkesi jo puolen tunnin jälkeen, kun Hyyrynen pääsi väliin jarolaisen kehnoon syöttöön ja pelasi pallon Valakarille kuudentoista rajan tuntumaan. Nuorukainen haki pienellä harhautuksella vasemman jalkansa vapaaksi ja upotti kauniilla maanuoliaisella ottelun kolmannen osuman aivan alakulmaan.

– Tulimme peliin ryminällä ja saimme maalit aikaiseksi. Minusta ihan eheä esitys meiltä, kymmenessä pelissä peräti kuudesti osunut Valakari arvioi.

Toiselle puoliajalle Jaro keräsi itseluottamuksensa rippeet ja onnistui ajoittain rakentelemaan vaarallisiakin maalipaikkoja. Toisaalta myös TPS:llä oli paikkansa lisätä johtoaan. Onni Valakari täräytti pallon kertaalleen pystypuuhun, Riku Sjöroos tuhlasi puhtaan läpiajon ja moni muu tilanne kuihtui heikkoihin viimeisiin ratkaisuihin.

Yksin läpi olleen Sjöroosin säärikosketus kirvoitti katsomosta kollektiivisen pettymyksen huokauksen, mutta muuten kotiyleisö sai mitä halusi. Se kiittikin lopussa TPS:ää seisaaltaan taputtaen.

Päävalmentaja Laurikainen ei ollut aivan tyytyväinen toiseen jaksoon, muttei antanut sen himmentää kokonaisuutta.

– Pelasimme osittain hölmösti ja olisi voinut kostautua maalin muodossa. Toisaalta oli meillä tolppaa ja läpiajoakin, niin olisi se voinut mennä toisinkin, Laurikainen näki.

Sjöroosin läpiajokaan ei välttämättä ollut merkityksetön, sillä TPS:n ja ainoan uhkaajan Hongan maalierot ovat varsin samankaltaiset. Molemmilla on jäljellä kolme peliä ja kaikki saattaa huipentua kärkikaksikon kohtaamiseen päätöskierroksella.

TPS kohtaa ensi viikon lauantaina vieraissa OPS:n. Silloin joukkueen permanentista puuttuvat pelikieltojen vuoksi keskikentän Niklas Blomqvist ja toppari Rasmus Holma.

mikko hyyrynen

TPS–FF Jaro 3–0 (3–0)

Maalit: 8. Mikko Hyyrynen 1–0, 10. Ilari Mettälä 2–0, 33. Onni Valakari 3–0

Yleisömäärä: 2519

Erotuomari: Mikko Leino

TPS: Jonathan Viscosi; Juri Kinnunen, Rasmus Holma (v), Miro Tenho, Sami Rähmönen; Jonni Peräaho (84. Juho Montola), Niklas Blomqvist (v); Oskari Jakonen (67. Riku Sjöroos), Onni Valakari, Ilari Mettälä (63. Mika Ääritalo); Mikko Hyyrynen

Jaro: Emil Öhberg; Oskar Sandström (46. Adam Vidjeskog), Charalampos Chantzopoulos, Pavle Milosavljevic, Jonas Emet (70. Kevin Larsson); Nikolaos Kousidis, Thomas Kula (v), Markus Kronholm, Seth Paintsil; Papa Niang (46. Bino Bamba), Christian Eissele

Harri Ahola
Kuvat: Jori Liimatainen

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: