jere koponen

Koppi-Koponen varteenotettava haastaja Henkka Moisanderille​

12.5.2017 - 6:00 Tagit:, , , , , , , , ,

Viime viikonloppuna Interin JJK-voitossa joukkueen maalissa pelasi pitkästä aikaa Jere ”Koppi” Koponen, vaikka Henrik ”Henkka” Moisander ei ollutkaan loukkaantuneena.

Kun Magnus Bahne ja Jukka Lehtovaara lopettivat peliuransa, moni saattoi luulla, että Interin maalivahtiosasto heikentyisi ratkaisevasti.

Kaksi kautta Seinäjoen Pallokerhossa ollut 187-senttinen Jere Koponen palasi kuitenkin Interiin entistä parempana. Niinpä Henrik Moisanderilla on varteenotettava haastaja.

Unohtaa ei myöskään sovi sitä, että Peimari Unitediin viikonloppuna lainalle menevä Aati Marttinenkin on kehittynyt valtavasti maalivahtivalmentaja Jani Meriläisen mukaan. ”Mertsi” Meriläinen tietää, mistä puhuu, sillä hän on ollut Interin maalivahtivalmentajana jo kaudesta 2004 alkaen.

Koppi-Koposen mukaan Meriläisellä on edelleen myös loistava jalka, joten maalivahtiharjoitukset ovat aivan huippuluokkaa.

– Kun Mertsi sanoo, että pallo tulee yläkulmaan, niin se myös tulee, kehuu Koponen.

Koponen debytoi Interin paidassa liigassa kesäkuussa 2013. Liigaotteluja hänellä on tilillään toistaiseksi vasta 18, mutta hän ei ole hävinnyt urallaan kovinkaan monta liigaottelua, joten pelatessaan hän on pärjännyt aina erinomaisesti.

– En ole hävinnyt pariin vuoteen ainoatakaan liigaottelua. Oli erittäin kiva päästä pelaamaan JJK-ottelussa. JJK:n johtomaalissa olisimme kaikki voineet tehdä asioita paremmin, mutta toisella puoliajalla olimme jo paljon parempia, toteaa Koponen, joka saanee tänään tyytyä taas vain kakkosmaalivahdin rooliin.

Koponen oli pelannut ennen JJK-peliä edellisen liigaottelunsa SJK:n paidassa elokuussa 2016 HIFK:ta vastaan. Interissä Koponen oli pelannut liigaa viimeksi 2014 Honkaa vastaan.

Koponen oli harjoituskaudella kuusi viikkoa sivussa vasemman nilkan nivelsidevamman vuoksi, joten hän alkaa päästä vasta pikkuhiljaa parhaaseen vireeseensä.

– Meillä on maalivahtiemme kesken oikein hyvä kilpailutilanne. Päävalmentaja Shefki Kuqi on korostanut, että kuka tahansa meistä kolmesta voi pelata koska tahansa. On positiivista kuulla, että omalla työllä on merkitystä ja mahdollisuuksia on oikeasti tarjolla, kiittelee Koponen.

– Olen myös oppinut vuosien varrella, että ei kannata keskittyä niihin asioihin, joihin itse ei voi vaikuttaa. Täytyy vain käyttää tarjotut mahdollisuudet hyväksi.

SJK:ssa Koponen voitti Suomen mestaruuden ja Suomen cupin, mutta Mikhel Aksalu oli selvästi Turun Pääskyvuoresta kotoisin olevan Koposen edellä nokkimisjärjestyksessä.

– Tiesin jo SJK:hon mennessäni, että Aksalua ei ole helppo syrjäyttää, mutta olin valmis haastamaan häntä. Lähtöni sinne ei kaduta. Kehityin Seinäjoella sekä pelaajana että ihmisenä. Pääsin myös näkemään, mitä menestyminen vaatii.

Interin kanssa talvella kahden vuoden sopimuksen tehneen Koposen mukaan hänen hyvän ja huonon pelin marginaalinsa onkin nykyisin pieni.

– Tasoni ei niin hirveästi heittele. Analysoin videolta jälkeenpäin kaikki pelini. Totta kai auttaa, jos pelaa säännöllisesti, mutta henkinen puoli on myös vahvuuteni.

– Interin nykyinen pelitapa myös sopii minulle. Pidän siitä, että linjamme on korkealla. Maaliltakin voi puolustaa suurempaa aluetta. Ketteryyttä ja kimmoisuuttakin kun löytyy. Johtamisessani on vielä kehitettävää, vaikka junnuvuosina olin välillä vähän liiankin aggressiivinen.

– Moisanderin Henkka on tietysti maalivahdeistamme kokenein, mutta oli hyvä saada Jerellekin pelituntumaa ennen pahinta otteluruuhkaamme. Molemmat ovat varmoja veskareita. Jere on kuitenkin kolmesta maalivahdistamme se nopein ja ketterin, analysoi maalivahtivalmentaja Meriläinen.

Jalkapalloliigan ottelu Inter–VPS Kupittaalla klo 18.30.

Jari Welling
Kuva: Ari-Matti Ruuska

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: