yleiskuvajuttuihinjoihineiolekuvaa

Vakio, viikko 50: Southampton uuteen nousuun

12.12.2014 - 8:09 Tagit:, , , , ,

Vakion kakkoskohteen vierasjoukkueen Southamptonin viime pelien tulokset eivät ole mairittelevia, kun joukkue on tällä hetkellä kolmen ottelun tappioputkessa. Tosin viimeiset vastustajatkin ovat olleet Valioliigan kärkinippuja, kun ”Pyhimykset” hävisivät molemmille Manchesterin joukkueille ja Arsenalille. Tosin viimeisin ottelunsa ManUa vastaan Southampton olisi paremmalla tuurilla voittanut, ja jopa Louis van Gaal myönsi joukkueensa olleen hätää kärsimässä St. Mary’s Stadiumilla. Lauantaina Ronald Koemanin joukkueella on oiva paikka kääntää kurssi, kun Southampton matkaa Burnleyn vieraaksi. Southamptonin maalinteko on ollut pitkälti Graziano Pellen varassa, mutta eiköhän joukkueesta joku onnistu puhkomaan Burnleyn heppoisen puolustuksen, ja Koemanin porukka poistuu voittajana kotimatkalle.

Ysikohteen Bolton hankki mielenkiintoisen vahvistuksen, kun veteraani Eidur Gudjohnsen liittyi joukkueeseen. Islantilainen ei ole tietenkään entisaikojen iskussa, jolloin hän iski maaleja esimerkiksi Chelsealla ja Barcelonalle. Ilman tämän 36-vuotiaan höökin hankkimistakin Bolton on pelannut kelvollisesti, ja joukkue on hävinnyt viimeksi lokakuussa. Nyt vastustaja tulee Championshipin huipulta; sarjakakkonen Ipswich on seitsemän matsin tappiottomassa putkessa. Ipswich on kohteen suosikki, vaikka, tai myös siksi, että Boltonin treeneissä on ahertanut myös takavuosien Englannin maajoukkuehyökkääjä Emil Heskey. Kärpipari Godjohnsen–Heskey ei ehkä olisi kovin pelottava, mutta ainakin viihdearvoltaan huippuluokkaa.

Vakion päättää rehellinen kakkostason keskikastin kamppailu. Sheffieldin ykkösjoukkue Wednesday on piristynyt ja kaksi viimeistä peliä on päättynyt voittojuhliin. Vierailija Wolverhampton taas kahlaa syvissä vesissä. Viidestä viime pelistä on tullut yhtä monta tappiota. Viikko sitten kaksi Wolvesin avauksen peluria lähti punaisilla korteilla suihkuun, joten Rajiv van La Parra ja Matt Doherty ovat pelikiellossa lauantaina. Kotijoukkue on suosikki.

JUUSO HÄMÄLÄINEN
Kuva: TS/JANE ILTANEN

1 Leicester–Man City 2
2 Burnley–Southampton 2
3 Crystal Palace–Stoke 1X

4 Chelsea–Hull 1
5 Sunderland–West Ham X
6 West Bromwich–Aston Villa X2

7 Arsenal–Newcastle 1
8 Bournemouth–Cardiff 1X
9 Bolton–Ipswich 2X

10 Leeds–Fulham 1X
11 Birmingham–Reading 2
12 Brentford–Blackburn 1X
13 Sheffield W–Wolverhamton 1

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: