LKS 20170511 PPM1582; Real Madrid's French coach Zinedine Zidane gestures on the sideline during the UEFA Champions League semi final second leg football match Club Atletico de Madrid vs Real Madrid CF at the Vicente Calderon stadium in Madrid, on May 10, 2017. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Pierre-Philippe Marcou

Zidane luotsaa Realin vanhaa seuraansa Juventusta vastaan: “Hyvin erityistä”

11.5.2017 - 13:34 Tagit:, , , ,

Ranskalaislegenda Zinedine Zidanen vanha seura kohtaa nykyisen, kun jalkapallon Mestarien liigan voittaja ratkaistaan 3. kesäkuuta Cardiffissa. Zidanen valmentama Real Madrid selviytyi keskiviikkona finaaliin, jossa se vastaansa Juventuksen.

Zidane pelasi Juventuksessa vuodet 1996–2001 ja nousi siellä maailman parhaaksi pelaajaksi. Kesällä 2001 hän siirtyi Juventuksesta Realiin 75 miljoonalla eurolla, joka oli tuolloin historian suurin siirtosumma.

– Tietysti se on erityistä, koska Juventus oli minulle hyvin tärkeä seura pelaajana. Se seura antoi minulle kaiken, Zidane sanoi Atletico Madridista otetun välierävoiton jälkeen.

– Nyt olen kuitenkin Real Madridissa, elämäni seurassa. Siitä tulee hieno finaali.

Zidane nimitettiin Realin päävalmentajaksi tammikuussa 2016. Hän luotsasi joukkueen saman tien Mestarien liigan voittoon ja nyt jälleen finaaliin.

– Olen hyvin iloinen. Olen valmentaja, joten teen jotakin oikein. Kaikki tässä joukkueessa ovat kuitenkin tehneet ilmiömäistä työtä. Kunnia kuuluu pelaajille.

Ennen pudotuspelejä Zidane sanoi Juventuksen olevan joukkue, jonka hän kaikkein mieluiten välttäisi.
– En voi sille enää mitään. He ovat päässeet finaaliin ja ansaitsevat olla siellä, kuten mekin.

Buffonin unelma lähenee

Juventus eteni finaaliin kaatamalla Monacon yhteismaalein 4–1. Viimeksi torinolaisseura pelasi loppuottelussa 2015, jolloin se taipui Barcelonalle.

Kesäkuun finaali on suuri tilaisuus Juventuksen ikoniselle maalivahdille Gianluigi Buffonille. 39-vuotiaalta Buffonilta puuttuu vielä Mestarien liigan voitto, joka olisi upea kruunu hänen komealle uralleen. Hän oli häviämässä vuosien 2003 ja 2015 finaaleita.

– Kun pelasimme 2015 finaalissa, kaikki luulivat että se olisi viimeiseni Mestarien liigassa. Minäkin luulin niin, vaikka sisimmässäni toivoinkin toisin, Buffon kertoi.

– Nyt olemme finaalissa. Mutta se ei vielä riitä.

Kaikkiaan Juventus selviytyi Mestarien liigan/Euroopan cupin finaaliin nyt yhdeksättä kertaa. Sillä on kuitenkin vain kaksi voittoa, joista edellinen vuodelta 1996.

TS-STT

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: