LKS 20160905  Wales's striker Sam Vokes (L) celebrates after scoring his team's first goal with Wales's defender Neil Taylor during the World Cup 2018 football qualification match between Wales and Moldova at Cardiff City Stadium in Cardif, south Wales, on September 5, 2016. / AFP / GEOFF CADDICK - LEHTIKUVA / AFP

Wales murskasi Moldovan, Espanja ja Italia avasivat vahvasti

6.9.2016 - 0:50 Tagit:, , ,

Kesällä jalkapallon EM-turnauksessa sensaatiomaisesti välieriin edennyt Wales aloitti MM-karsinnat väkevästi maanantaina. Real Madrid -tähti Gareth Bale teki kaksi maalia, kun Wales möyhensi Moldovan 4–0 D-lohkon avausottelussaan.

Samuel Vokes ja Joe Allen veivät Walesin kahden maalin johtoon jo avauspuoliajalla. Bale lisäsi johtoa pian tauon jälkeen ja iski illan toisen maalinsa pilkulta lisäajalla.

Myös Itävalta aloitti D-lohkon voitolla, kun se haki 2–1-vierasvoiton Georgiasta. Martin Hinteregger ja Marc Janko tekivät Itävallan maalit ensimmäisellä puoliajalla.

Lohkon kolmannesta ottelusta Belgradissa muodostui jännitysnäytelmä. Jeff Hendrick vei Irlannin jo kolmannella minuutilla johtoon Serbiaa vastaan, mutta kotijoukkue rynni toisella puoliajalla rinnalle ja ohi. Ensin Filip Kostic tasoitti 62. minuutilla, ja seitsemän minuuttia myöhemmin Dusan Tadic ampui johtomaalin pilkulta.

Irlanti ei kuitenkaan luovuttanut, ja 10 minuuttia ennen loppua Daryl Murphy toi vieraat tasoihin kulmapotkusta. Maali oli Newcastlessa pelaavan 33-vuotiaan Murphyn maajoukkueuran ensimmäinen.

G-lohkossa suosikit aloittivat vahvasti. Espanja murskasi kääpiö Liechtensteinin kotonaan peräti 8–0 ja Italiakin haki vakuuttavan 3–1-vierasvoiton Israelilta.

Espanja johti avauspuoliajan jälkeen vain 1–0, mutta toisella jaksolla ketsuppipullo aukeni kunnolla. Diego Costa ja Alvaro Morata tekivät ottelussa kaksi maalia mieheen.

Graziano Pelle avasi Italian maalitilin Haifassa 14. minuutilla ja Antonio Candreva lisäsi johtoa pilkulta puolen tunnin kohdalla. Tal Ben-Haim kavensi pian sen jälkeen, mutta Ciro Immobile sinetöi Italian voiton 3–1-osumallaan toisella puoliajalla.

Lohkon kolmas ottelu Albanian ja Makedonian välillä jouduttiin keskeyttämään 1–1-tasatilanteessa rankkasateen takia.

TS-STT

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: