LKS 20171111 MM56; New Zealand's captain Winston Reid (front) competes for the ball with Peru's Jefferson Farfan during the World Cup football qualifying match between New Zealand and Peru at Westpac Stadium in Wellington on November 11, 2017. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Marty Melville

Uusi-Seelanti nollasi Perun MM-jatkokarsinnassa – perulaisten 36 vuoden odotus saattaa päättyä keskiviikkona

11.11.2017 - 10:57 Tagit:

Sekä Uuden-Seelannin että Perun toiveet paikasta jalkapallon MM-kisoihin elävät yhä. Maat pelasivat maalittoman tasapelin mannertenvälisen MM-jatkokarsintansa ensimmäisessä osassa Wellingtonissa ja kaikki on vielä auki ennen Limassa keskiviikkona pelattavaa toista osaa.

Etelä-Amerikan lohkossa viidenneksi sijoittunut Peru lähti selkeänä ennakkosuosikkina jatkokarsintaan Oseanian voittajaa Uutta-Seelantia vastaan. Vierasjoukkue Peru hallitsikin ottelua pelillisesti, mutta sen hyökkäyksistä puuttui viimeinen terävyys.

Tähän saattoi vaikuttaa se, että Peru joutui otteluun ilman dopingpannaan joutunutta kapteeniaan Paolo Guerreroa.

Myös Uusi-Seelanti sai huonoja uutisia ennen ottelua, kun sen avainhyökkääjä Chris Wood joutui jäämään pois avauskokoonpanosta takareisivamman takia. Kotijoukkue kuitenkin puolusti uutterasti ja sai pidettyä Perun ilman kullanarvoista vierasmaalia.

Wood tuli kentälle toisella puoliajalla ja toi Uuden-Seelannin hyökkäyspeliin potkua, mutta isännät tuhrivat vähät maalipaikkansa.

Peru tavoittelee ensimmäistä MM-paikkaansa sitten vuoden 1982. Uusi-Seelanti pelasi MM-kisoissa viimeksi 2010.
Myös toisessa mannertenvälisessä jatkokarsinnassa avausosa päättyi maalittomana, kun Honduras ja Australia jauhoivat 0–0-tasapelin San Pedro Sulassa.

Australialla oli parhaat maalintekopaikat fyysisessä ja intensiivisessä ottelussa, mutta Tomi Juric hukkasi loistotilaisuudet maalintekoon molemmilla puoliajoilla. Australia olisi kaivannut kentälle konkarihyökkääjä Tim Cahillia, joka kuitenkin huilasi nilkkavamman takia.

Tasapeli oli joka tapauksessa hyvä tulos Australialle, joka lähtee ennakkosuosikkina toiseen osaan keskiviikkona Sydneyssä.

Australia selviytyi mannertenväliseen karsintaan sijoittumalla Aasian MM-karsinnoissa viidenneksi. Honduras oli neljäs Pohjois- ja Väli-Amerikan ja Karibian MM-karsinnoissa.

STT-AFP

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: