LKS 20170314 - TPS:n valmentaja Sami Haltia jalkapallon naisten Liigan avaustilaisuudessa Vantaalla 14. maaliskuuta 2017. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

TPS:n valmentaja mietteliäänä tappion jälkeen

22.7.2017 - 18:10 Tagit:, , , ,

Naisten Jalkapalloliigassa siirrytään pian taistelemaan mitaleista ylempään loppusarjaan, minne myös Turun Palloseura on varmistanut paikkansa. Mutta juuri nyt TPS:n joukkueen päällä leijuu mustia pilviä. Joukkueen pelivire on kadoksissa ennen ratkaisuotteluita. Lauantaina TPS kohtasi hurjassa vireessä olevan Helsingin Jalkapalloklubin. HJK oli selvästi parempi voittaen ottelun 3-1. Kotijoukkueen 1-0 maalin laukoi Eveliina Summanen puolen tunnin pelin kohdalla upealla vapaapotkukudilla. HJK:n kaksi seuraavaa maalia, mitkä viimeistelivät Vilma Hakala ja Emilia Ukkonen, syntyivät komeista läpisyötöistä, mitkä puhkaisivat TPS:n puolustuslinjan. TPS:n ainoan maalin teki aivan ottelun lopussa takanurkkaan pallon ampunut Hanna Ruohomaa.

– Pelimme ei nyt kulje. Kohta alkaa yläsarjan pelit, missä tulee vastaan kärkijoukkueet. Niin se vain on, ettei tämmöisellä peliesityksellä niissä peleissä pisteitä voiteta. Meidän täytyy pystyä pelaamaan paremmin, sanoi TPS:n valmentaja Sami Haltia.

Varsinkin puolustuspelaamisen taso huolettaa päävalmentajaa.

– Olemme päästäneet aivan tuhottomasti maaleja. Puolustuspelaaminen on oikeasti ratkaistava ensi viikolla, että miten lähdemme seuraavaan peliin pelaamaan. Kun puolustaminen ei onnistu, niin sen jälkeen pallollinen pelaaminen on tosi työlästä meille.

Runkosarjavaiheen viimeisessä pelissä Tepsillä tulee vastaan sarjajohtaja FC Honka Turussa ensi viikon lauantaina.

Urheilutieto
Mikko Korvenkari

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: