LKS 20161008  TPS:in hopeajoukkue juhli  jalkapallon naisten liigan päätöskierroksen ottelun  PK-35 Vantaa vs. TPS päätyttyä lauantaina 8. lokakuuta 2016. Kuvassa TPS:in hopeajoukkueen Hanna Ruohomaa (vas.), Inkeri Niemi ja Mira Uronen. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

TPS kirkasti pronssin hopeaksi

8.10.2016 - 19:26 Tagit:, , , , , , ,

PK-35–TPS 0–2 (0–0)

Turkulaiset päättivät liigakautensa lyömällä mestarit kotikentällään.

– Äiti! Mikä tilanne, huutaa TPS:n Hanna Ruohomaa katsomoon.

– Päivitä, päivitä!

Ei auta älypuhelimen päivitys. Liigakauden viimeinen ottelu on pelattu, mutta TPS-naiset seisovat rivissä kuin tulisilla hiilillä. Vantaalaisen PK-35:n pelaajat voivat rauhassa sovitella kultaisia hattujaan. He varmistivat kolmannen peräkkäisen mestaruutensa jo kaksi kierrosta sitten.

Lauantaina vierasjoukkue TPS voitti mestarit 0–2, mutta varman turkulaismitalin väriä oli odotettava tuskallisen kauan. Kun Tapiolasta kantautui tieto, että pisteen etumatkalla ollut FC Honka jäi 2–2-tasapeliin Kuopion Pallokissoja vastaan, TPS-leiri ponnahti kohti taivasta.

– Ihan kuin olisimme voittaneet mestaruuden. Uskomaton fiilis, Ruohomaa ilakoi.

Pelaajat halailivat toisiaan ja pyyhkivät silmäkulmiaan sulatellessaan uutista SM-hopeasta. Jännitys tuntui vielä jäsenissä.

– Palloliiton edustaja kertoi meille, että Honka oli lisäajalla vielä vetänyt pilkun tolppaan, Ruohomaa selvitti.

TPS painosti kentällä rohkeasti koko ottelun. Runkosarjan kakkonen himoitsi hopeaa, mutta ensimmäisessä erässä verkot eivät heiluneet.

– Peli pyöri niin hyvin, että luotin meidän vielä saavan palkinnon. Ei ollut sellaista oloa, että nyt on pakko voittaa, TPS-hyökkääjä Ria Öling vakuutteli.

Muutaman laulajan urhea TPS-kuoro valpastui katsomossa, kun kuuluttaja kertoi reilun tunnin kohdalla Pallokissojen menneen 1–2-johtoon Tapiolassa. Riemu vain yltyi kymmenen minuuttia myöhemmin, kun Öling laukoi pallon komeasti vastustajan verkkoon.

– Maali tuntui niin hyvältä, Öling hymyili ottelun jälkeen.

– Kun Juti teki vielä toisen, tuntui vielä paremmalta. Sitten meillä oli jo kahden maalin etu, eikä pelikellossa ollut paljon aikaa.

Kellossa kävi 82:s minuutti, kun Jutta Rantala iski TPS:n 0–2-osuman. Helpottuneeseen ryhmähaliin kerääntyi koko joukkue valmentajineen. Enää oli vain pidettävä kiinni voitosta ja toivottava, ettei Honka pysty yhtä vahvaan peliin Pallokissoja vastaan.

– Vasta viimeisen kympin aikana olimme kartalla, mitä Hongan ottelussa tapahtuu. Piti reagoida, mitä vaihtoja otamme – pitääkö lisätä hyökkäystehoa vai turvata tasapeli, kertoi TPS-luotsi Sami Haltia.

Päävalmentaja oli ottelun jälkeen yhtä hymyä ja ylpeä suojattiensa esityksestä.

– Kaikilla oli väkevä peli-ilme koko ottelun ajan. Valtavan hieno jengi
.
Haltian mukaan TPS-naiset ylsivät vihdoin mitaleille, koska joukkue on kasvanut henkisesti. Tukena on ollut urheilupsykologi Tuomas Grönman.

– Hän on auttanut meitä ymmärtämään, mitä voittaminen vaatii. Olemme nousseet vaikeissa peleissä voittoon emmekä ole hermostuneet johtoasemassa, kiitteli Hanna Ruohomaa.

Naisten SM-mitalit ovat harvinaista herkkua Turussa, sillä edellinen on SM-pronssi vuodelta 1985.

– Hopealla on iso merkitys. Ei pelkästään Tepsille vaan koko Turun naisjalkapallolle, hehkutti TPS-kapteeni Mira Uronen.

36426796

TPS-mitalistit

Maalivahdit: Inkeri Niemi, Roosa Hurmerinta, Milla-Maj Majasaari, Karoliina Lindstedt.

Kenttäpelaajat: Alina Schrey, Laura Wentjärvi, Ria Öling, Amalia Aarnio, Tiina Vatanen, Aada Peltoniemi, Mira Uronen, Veronica Timlin, Jutta Rantala, Wilma Spets, Elli Pikkujämsä, Netta Laasio, Annika Haanpää, Saija Östlund, Terhi Ristolainen, Jenni Rannus, Siiri Hammar, Hanna Ruohomaa, Sini Laaksonen, Emma Santamäki.

Valmentajat: Sami Haltia, Pasi Läpinen.

Merja Kallikari
Kuvat: Lehtikuva

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: