LKS 20180222 JG16482; Manchester United's Portuguese head coach Jose Mourinho gestures during the UEFA Champions League round of 16 first leg football match Sevilla FC against Manchester United at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Sevilla on February 21, 2018. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Jorge Guerrero

Sevilla ja ManU jäivät maaleitta

22.2.2018 - 10:28 Tagit:,

Jalkapallon Mestarien liigan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Sevilla ja Manchester United tarjosivat tapahtumarikkaan ensimmäisen jakson, ja toisellakin etenkin Sevillalla riitti paikkoja ottelun ratkaisemiseen. Joukkueet jäivät kuitenkin maalittomaan tasapeliin, mikä takaa mielenkiintoiset lähtökohdat kolmen viikon päästä Manchesterissa pelattavaan toiseen otteluun.

Sevilla hallitsi peliä, mutta tuhlasi paljon maalintekopaikkoja. ManU:n maalivahti David de Gea joutui venymään huipputorjuntoihin avausjakson loppuhetkillä, kun Sevillan pelaajista Luis Muriel ja Joaquin Correa pääsivät yrittämään maalintekoa.

Toisella jaksolla erityisesti Muriel hakeutui hanakasti laukaisupaikkoihin, mutta ei saanut yllätettyä de Geaa. Espanjalaismaalivahti torjui myös Clement Lengletin lähietäisyydeltä pukkaaman pallon.

ManU:n parhaat paikat aukesivat Romelu Lukakulle ja Alexis Sanchezille. ManU teki ensimmäisen pelaajavaihdon jo 17. minuutilla, kun Ander Herrera loukkaantui. Kentälle pääsi Paul Pogba, joka oli viime viikonloppuna sivussa sairastelun vuoksi. Pogban kausi on ollut vaikea esimerkiksi loukkaantumisten myötä, ja hän on pelannut täyden 90-minuuttisen edellisen kerran kuukausi sitten.

Pogban suorituksissa näkyi pelaamattomuus eikä häneltä nähty tyypillistä juonikkuutta kuin hetkittäin.

Shahtar kiri ohi

Illan toisessa ottelussa AS Roma sai tuliaisiksi vierasmaalin, mutta myös takaa-ajettavaa. Roomalaiset hävisivät vieraskentällä Shahtar Donetskille 1–2. Harkovassa oli ottelun aikaan pakkasta seitsemän astetta, mutta kylmä ei kangistanut AS Roman pelaajia vielä avausjaksolla.

Edin Dzeko puhkaisi Shahtarin puolustuslinjan syötöllään, ja turkkilaislaituri Cengiz Ünder viimeisteli johtomaalin 41. minuutilla. AS Roma hallitsi avausjaksoa, mutta sortui tehottomuuteen toisella jaksolla. Shahtar osoitti venymiskykyään ja käytti paikkansa. Facundo Ferrayra tasoitti toisen jakson alkupuolella, ja Fred viimeisteli loppulukemat 71. minuutilla.

Otteluparien toiset osat pelataan Manchesterissä ja Roomassa 13. maaliskuuta.

STT–PETTERI IKONEN

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: