1024px-FC_Lahti.svg

Ruotsalaisseurat murskasivat FC Lahden ja VPS:n

10.7.2015 - 9:16 Tagit:, , ,

Suomen ja Ruotsin pääsarjojen tasoero tuli esille karulla tavalla jalkapallon Eurooppa-liigan ensimmäisellä karsintakierroksella torstai-iltana. FC Lahden ja VPS:n taso ei vieraskentillä riittänyt ja niiden taival Eurooppa-liigassa katkesi tylyihin murskatappioihin.

Lahti ja VPS olivat yltäneet kotitasapeleihin ruotsalaisjoukkueita vastaan avausosissa viime viikolla, mutta Elfsborg ja AIK palauttivat marssijärjestyksen kotikentillään.

Elfsborg murjoi FC Lahden Boråsissa 5–0 ja vei jatkopaikan yhteismaalein 7–2. AIK:n ja VPS:n ottelu oli samantyyppinen, tukholmalaisjoukkue voitti 4–0 ja vei yhteismaalit 6–2.
Allsvenskanin viime kauden nelonen Elfsborg nujersi Lahden jatkohaaveet etenemällä reilussa puolessa tunnissa 3–0-johtoon.

Andreas Svensson teki Elfsborgin avausmaalin jo 11. minuutilla ja Viktor Claesson viimeisteli pilkulta 2–0:aan 10 minuuttia myöhemmin. Kolmannen osuman iski Marcus Rohden.

Toisella puoliajalla Viktor Prodell ja Lars Nilsson kaunistelivat Elfsborgin voittolukemia.

– Kentän hahmottaminen, ennakoiminen ja liike oli vastustajalla eri luokkaa kuin mihin olimme tottuneet. Myös kotikentän matto suosi näin taitavaa ja hyvää joukkuetta. Me olimme isoissa vaikeuksissa, FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas myönsi.

Goitom kuritti VPS:ää

Myös VPS jäi nopeasti tappiolle Tukholmassa, kun Henok Goitom vei AIK:n johtoon 14. minuutilla. Vaasalaiset säilyttivät ohuen jatkosauman sinnittelemällä tauolle maalin tappioasemassa.

Ruotsin pääsarjan viime kauden pronssimitalisti AIK tuli kuitenkin toisella puoliajalle vahvasti. Ottelupari ratkesi, kun Mohamed Bangura iski 54. minuutilla 2–0:aan ja Goitom teki illan toisen maalinsa viisi minuuttia myöhemmin. Isäntien neljännen maalin teki ottelun lopussa Ebenezer Ofori.

TS-STT

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: