FBL EURO 2016 MATCH17 UKR NIR

Pohjois-Irlanti historialliseen EM-voittoon

16.6.2016 - 21:35 Tagit:,

Raekuuro ja Ukrainan joukkue eivät pystyneet pysäyttämään Pohjois-Irlantia jalkapallon EM-kisoissa.

Pohjois-Irlanti voitti Lyonissa pelatun C-lohkon ottelun maalein 2–0. Voitto oli historiallinen, sillä se oli Pohjois-Irlannille kautta aikain ensimmäinen miesten EM-lopputurnauksissa. Maa on ensimmäistä kertaa lopputurnauksessa mukana.

Myös Gareth McAuleyn 49. peliminuutin päämaali oli historiallinen, sillä se oli Pohjois-Irlannin EM-historian ensimmäinen. Pohjois-Irlanti oli hävinnyt Ranskan kisojen avausottelunsa Puolalle 0–1.

McAuleysta oli vähällä tulla kautta aikain vanhin EM-lopputurnauksessa maalin tehnyt pelaaja. Hän on 36 vuotta ja 194 päivää vanha. Ikä riittää kaikkien aikojen tilastossa toiseksi, sillä Itävallan Ivica Vastic paukutti maalin yli kaksi vuotta McAuleyta vanhempana vuoden 2008 kisoissa.

– Tuntuu erityiseltä viimeistellä. Tämä oli koko joukkueelta loistava vastaus Puola-pelin tappioon. Tämä on miellyttävää ja nostaa itseluottamustamme, mutta meille on kova ottelu edessä, puolustaja McAuley iloitsi BBC:lle.

Ukraina piti torstain kamppailussa vastustajaansa enemmän palloa, mutta joukkueen pelaajat eivät pystyneet murtamaan kuin hetkittäin Pohjois-Irlannin tiivistä puolustusmuotoa. Ottelun lisäajalla Niall McGinn laukoi irtopallosta loppunumerot vastaiskuissaan vaaralliselle Pohjois-Irlannille.

Pohjois-Irlannilla on koossa kolme pistettä, joten sillä on mahdollisuudet edetä alkulohkosta jatkoon. Ukrainan EM-urakka on sen sijaan suuressa vaarassa päättyä, sillä maa on hävinnyt molemmat pelaamansa ottelut.

Torstain ottelu keskeytyi muutamiksi minuuteiksi toisella puoliajalla, kun taivaalta ropisi rakeita. Pelaajat odottelivat pahimman raekuuron laantumista pukukoppikäytävällä, ja pienen viivästyksen jälkeen peli jatkui.

Ottelu pelattiin muutoinkin huonossa säässä, kun sade vihmoi Lyonin stadionia. Katsojien menoa rakeet eivät tuntuneet haittaavan. Televisiokuvien perusteella moni katsoja nautti jalkapallojuhlasta ilman paitaa.

Pohjois-Irlanti kohtaa lohkon päätöspelissään Saksan ja Ukraina Puolan.

STT–TAPIO KESKITALO

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: