FBL GER BUNDESLIGA BAYERN MUNICH WOLFSBURG

Lewandowskin maalikimara ällistyttää jalkapalloväkeä

23.9.2015 - 9:20 Tagit:, , , ,

Bayern Münchenin Robert Lewandowskin viiden osuman maalikimara Saksan Bundesliigassa ällistyttää jalkapalloväkeä. Eniten hämmästyi Lewandowski itse.

– Mieletöntä, Lewandowski hihkui tiistaina, kun hän oli maaleillaan johtanut Bayernin 5–1-voittoon kärkiottelussa Wolfsburgia vastaan.

Wolfsburg johti tauolla 1–0, mutta 51. minuutilla alkoi toisella puoliajalla vaihdosta kentälle tulleen Lewandowskin näytös: puolalaishyökkääjä upotti pallon vastustajan verkkoon yhdeksän minuutin aikana viisi kertaa. Se on Bundesliigan nopeusennätys.

Hattutempun Lewandowski tulitti kolmessa ja puolessa minuutissa. Liigan aiempi kolmen maalin nopeusennätys oli syntynyt kuudessa minuutissa.

– Katselin tulostaululle kolmannen ja neljännen maalini jälkeen ja yllätyin huomatessani, kuinka paljon peliaikaa oli jäljellä, Lewandowski muisteli.

Edellisen kerran viisi maalia bundesliigapelissä teki vuonna 1991 Duisburgin Michael Tönnies Augsburgia vastaan.

Lewandowskista tuli Bundesliigassa ensimmäinen vaihtopelaaja, joka on tehnyt viisi maalia yhdessä ottelussa. Hän jäi yhden osuman päähän Dieter Müllerin otteluennätyksestä, jonka Kölnin hyökkääjä teki 1977 latomalla kuusi maalia bundesliigapelissä Werder Bremeniä vastaan.

Guardiolakin lähes sanaton

Lewandowski ilotteli maaleilla myös keväällä 2013 Dortmundia vastaan käydyssä Mestarien liigapelissä, jossa hän teki neljä maalia.

– Neljä maalia Mestarien liigan välierässä oli iso juttu, mutta viisi täällä tekee illasta minulle suuren, Lewandowski sanoi.

Hän kertoi, ettei vaihdosta kentälle päästyään tarvinnut valmentajan ohjeita.

– Tiesin täysin, mitä olin tekemässä.

Bayernia valmentavalla Pep Guardiolalla ei olisi ollutkaan neuvoja jaettavaksi. Lewandowskin maalishow jätti espanjalaisen liki sanattomaksi.

– Ei tätä voi ymmärtää. En ole valmentajana tai pelaajana koskaan nähnyt tällaista, Guardiola sanoi.

Kauden ensimmäisen bundesliigatappionsa kärsineen Wolfsburgin valmentaja Dieter Hecking muisti Lewandowskin kehumisen ohella myös moittia omiaan.

– Mitä tähän voi sanoa? Maailmanluokan hyökkääjä teki viisi maalia, ja olisi voinut tehdä vaikka seitsemän. Tällaista ei kuitenkaan tällä tasolla saisi sattua, Hecking muistutti.

TS-STT-Reuters–AFP

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: