FBL EURO 2016 MATCH9 IRL SWE

Irlanti teki Ruotsinkin maalin tasurissa

13.6.2016 - 22:33 Tagit:, , ,

Irlanti–Ruotsi 1–1

Irlanti ja Ruotsi saattoivat pelata toisensa ulos jatkopeleistä E-lohkossa tasapelillä.

EM-kisojen kuudesta alkulohkosta menee jatkoon 16 joukkueen joukkoon neljä lohkokolmosta kuudesta, joten Irlanti ja Ruotsi tarvitsevat kipeästi vielä pisteitä kahdesta jäljellä olevasta E-lohkon ottelustaan. Ruotsi kohtaa seuraavaksi perjantaina Italian ja Irlanti Belgian.

Toisaalta tappion välttäminen avauspelissä piti molemmilla joukkueilla kuitenkin edelleen jatkomahdollisuudet hengissä.

– Meidän pelistämme puuttui laatua, sanoi kriittisesti Ruotsin ykköstähti ja joukkueen tasoitusmaalin luoja Zlatan Ibrahimovic kentänlaitahaastattelussa.

– Toinen puoliaika oli meiltä kuitenkin prempi kuin ensimmäinen puoliaika. Joka tapauksessa jatkossa meidän pitää pelata paremmin kuin nyt pelasimme, jatkoi Ibrahimovic.

Irlanti meni ottelussa 1–0-johtoon toisen puoliajan alussa, kun Wes Hoolahan täräytti pallon takanurkkaan Seamus Colemanin keskityksestä. Norwichin Hoolahan ei ole yleensä ollut mikään maalipyssy, mutta nyt hänen laukauksena oli kohdallaan.

Avausmaalinsa jälkeen Irlannin peli passivoitui, ja Ruotsi otti ottelun haltuunsa.

FBL EURO 2016 MATCH9 IRL SWE

Ruotsin 1–1-tasoitusmaali parisenkymmentä minuuttia ennen ottelun loppua oli hieno kuvio, joka alkoi vaihtohyökkääjä John Guidettin kantapääkikasta. Zlatan Ibrahimovic sai pallon päätyrajalla ja ohitti vauhdilla Irlannin kapteenin John O´Shean. Irlannin toinen toppari Ciaran Clark yritti katkaista Zlatanin keskitystä maalin eteen, mutta Aston Villan mies pisti pallon omaan maaliin.

– Tärkeintä oli, ettemme hävinneet. Nyt meillä on vielä kaksi mahdollisuutta ottaa tarvittavat pisteet jatkopaikkaan, huomautti Ibrahimovic, jonka joukkueella oli lopulta hieman parempi pallonhallintaprosentti ottelussa kuin Irlannilla.

– Väsymys iski meihin toisella puoliajalla. Yritin korjata asiaa vaihdoilla. Kaiken kaikkiaan pelasimme kuitenkin hyvän ottelun. Tarvitsemme totta kai nyt kuitenkin lisäpisteitä seuraavista peleistämme, sanoi Irlannin päävalmentaja Martin O´Neill lehdistötilaisuudessa.

Ensimmäisellä puoliajalla Irlanti oli vielä vaarallisempi joukkue. Irlannin avausjakson paras paikka oli Derbyn keskikenttäpelaajalla Jeff Hendrickillä, joka pamautti pallon 32. minuutilla Ruotsin maalin ylärimaan. Ruotsin maalivahti Andreas Isaksson ei ehtinyt kunnolla tilanteessa mukaan, mutta Irlannin epäonneksi kuparinen jäi huippupaiksta rikkomatta.

Ruotsin ainoa jonkinlainen tilanne avausjaksolla avautui ottelun alkupuolella Zlatan Ibrahimovicin kärkiparina avauksessa pelanneelle Marcus Bergille, mutta Irlannin maalivahti Darren Randolph ei ollut yllätettävissä.

FBL EURO 2016 MATCH9 IRL SWE

Ruotsin joukkueesta vasen laitapakki Martin Olsson aiheutti nousuillaan läpi ottelun vaikeuksia Irlannille, mutta toisaalta Irlannin vastaavan paikan pelaaja Robbie Brady oli vähintään yhtä vaarallinen vielä ensimmäisellä puoliajalla. Molemmat pelaajat edustavat muuten Norwichia, kuten myös Irlannin maalintekijä Hoolahan.

Ruotsi joutui tekemään pakollisen vaihdon jo ensimmäisen puoliajan lopussa, kun Mikael Lustig reväytti ilmeisesti nivusensa. Ruotsin avaukseen ennakoitu toppari Erik Johansson tuli hänen tilalleen. Samalla Victor Lindelöf siirtyi Lustigin paikalle oikeaksi laitapakiksi.

Tunnelma Saint-Denisin Stade de Francella oli hieno, kun sekä Irlannin että Ruotsin fanit elivät pelissä isolla tunteella pelissä.

Turun Sanomat Saint-Denis
Jari Welling
Kuvat: Lehtikuva

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: