inter

Interiltä puuttuivat vain maalit

10.8.2017 - 22:10 Tagit:, , , ,

Turun Inter teki hukkareissun Veikkausliigan kentien kuumimman joukkueen kotiluolaan torstaina.

FC Lahti nappasi niukan 1-0-kotivoiton, ja pelasi samalla jo 14:nnen peräkkäisen tappiottoman ottelunsa.

Inter ei kuitenkaan päästänyt lahtelaisia missään nimessä helpolla. Joukkueen peräsimessä toista ottelua operoinut päävalmentaja Fabrizio Piccaretan kädenjälki näkyy nyt jo Interin pelaamisessa. Turkulaisvieraat pystyivät luomaan riittävän monta tekopaikkaa voittaakseen, mutta tällä kertaa maalit jäivät tekemättä.

– Tämä oli meiltä ehjä esitys. Paikat oli niitata pallo verkkoon. Kun emme siinä onnistuneet, niin se jäi kismittämään, toisen puoliajan alussa paraatipaikassa epäonnistunut Mika Mäkitalo sanoi.

Piccareta on useassa haastattelussa korostanut peli-ilon merkitystä. Lahtea vastaan homma ei jäänyt siitä kiinni.

– Olimme tiiviitä ja jokaisen pelaajan asenne oli kunnossa. Annoimme kaikkemme, mutta se ei ihan riittänyt. Pääasia oli se, että näin joukkuekavereiden kasvoilla hymyä. Pitää nimittäin muistaa, että olemme onnekkaita, kun saamme pelata tätä maailman hienointa peliä, Mäkitalo korosti.

Inter oli etenkin avauspuoliajalla vaarallinen. Vieraiden pallollinen peli oli hyvällä tasolla.

– Piccareta haluaa nähdä pallonhallintaan sekä uskallukseen perustuvaa jalkapalloa. Virheitäkin on lupa tehdä. Kun pidämme palloa, niin silloin vastustaja juoksee perässä. Kunhan löydämme viimeisen kolmanneksen ratkaisuihin lisää terävyyttä, niin sitten homma alkaa kulkea.

– Tämä ei ollut helppo kamppailu, sillä tiesimme vastustajan vaarallisuuden. Lahden puolustuspelaaminen oli hienoa seurattavaa. Siitä voisi moni joukkue ottaa mallia. Valitettavasti emme onnistuneet käyttämään omia hetkiämme, Piccareta sanoi.

Inter sai myös huonoja uutisia, sillä Mika Ojala sai kovan tällin.

– Toivon todella, ettei siinä sattunut pahemmin. Mika on meille tärkeä palanen, Piccareta sanoi.

Eerikki Lyytikäinen

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: