LKS 20171104 Hongan ratkaisumaalin tehnyt Ilari Äijälä ja fanit juhlivat kentällä jalkapallon miesten liigapaikan ratkaisseen toisen karsintaottelun HIFK-Honka jälkeen Töölön jalkapallostadionilla Helsingissä pyhäinpäivänä 4. marraskuuta 2017. Ottelu pättyi tasapeliin 1-1 ja Honka nousi vierasmaalisäännöllä liigaan. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Honka liigaan ja HIFK Ykköseen Äijälän nappivedolla

4.11.2017 - 17:51 Tagit:, , ,

Honka nousi ensi kaudeksi jalkapalloliigaan ja HIFK puolestaan putosi Ykköseen, kun espoolaissikermä voitti 1–1-tuloksella vierasmaalisäännön takia tähtipaidat.

Kaksiosaisen karsinnan ratkaisumaalin viimeisteli upealla soololla Ilari Äijälä 28. minuutilla, kun hän nousi vasenta laitaa ja laukoi pallon tuuraajavahti Daniel Kollarin taakse takatolpan kautta.

– Tärkeä ja hieno maali. Tuli hienoon paikkaan, Äijälä kuvasi.

HIFK sai kiriinsä tulosta liian myöhään, sillä Pekka Sihvolan tasoitus syntyi lisäajan viidennellä minuutilla.

– HIFK(-aika) on ohi. Elämässä katsotaan uusia suuntia. Katsotaan, mitä se tuo tullessaan, fanienkin hampaissa ollut HIFK:n valmentaja Antti Muurinen kuvasi.

Haastetta riittää

HIFK:lle tappio ja siirtyminen ylimmältä sarjatasolta Ykköseen on painajainen. Kolmella liigakaudellaan se piristi etenkin helsinkiläistä jalkapalloilua, sillä se pystyi jopa haastamaan jättiläistä naapurista eli HJK:ta.

– Syvä pettymys. Niin pettyneitä kavereita kopissa. Mutta jotenkin tästä on päästävä ylös ja elämä jatkuu, Muurinen mietti.

Hongan valmentaja Vesa Vasara puolestaan aprikoi, että espoolaiset ovat positiivisen, mutta ison haasteen edessä.

– Kova duuni, että pystytään pärjäämään seuraavalla tasolla. Vaatii paljon työtä ja suunnittelua, mutta talous on Hongalla kunnossa, Vasara linjasi.

HIFK:lta puuttui pelistä dynamomainen kapteeni Mika Väyrynen, joka sai ensimmäisen osaottelun avausjaksolla takareiteensä repeämän.

– Pettymys on kova. Ensi kaudesta ei ole mitään päätöstä, mutta pelihalut ovat melkoiset, Väyrynen kertoi.

Ikävän jälkimaun jättiläismäisellä panoksella varustettuun karsintaan jättivät etenkin HIFK:n kannattajapäädystä tulitteita kentälle heittäneet häiriköt. Osa kannattajista rynni lisäksi pelin päätyttyä viheriölle uhittelemaan järjestysmiehille ja jopa poliiseille.

STT–TOMI SIREN

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: