FBL EUR C1 JUVENTUS BARCELONA FINAL

Barcelonan valmentaja joutui omiensakin tulilinjalle

15.2.2017 - 13:26 Tagit:, ,

Barcelonan valmentaja Luis Enrique joutui omien pelaajiensakin tulilinjalle, kun Katalonian jalkapalloylpeys kärsi nöyryyttävän 0–4-tappion PSG:lle Mestarien liigassa.

– Meillä ei ollut asenneongelmaa, vaan jalkapallollinen ongelma. PSG painosti ja oli meitä parempi taktisesti. Heillä oli suunnitelma, jota he noudattivat juuri niinkuin halusivat, Barcelonan keskikenttäpelaaja Sergio Busquets arvioi tiistain ottelua.

Vastustajan kehuminen oli samalla puhdasta kritiikkiä omaa valmentajaa kohtaan. Espanjalaismedia oli samaa mieltä, sillä Barcelona saattaa pudota Mestarien liigasta aiemmin kuin vuosikymmeneen.

– Tämä ei ollut Barca, Sport-lehti otsikoi ja arvioi joukkueen olleen kuin haaksirikkoutunut laiva ilman kapteenia.

– Totaalinen katastrofi, julisti Madridissa ilmestyvä AS.

Enrique on valmentanut Barcelonaa lähes kolme kautta, ja tiistain tappio oli hänen aikakautensa raskain. Jos Barcelona karsiutuu jatkosta ennen Mestarien liigan puolivälieriä, niin käy ensi kertaa sitten kauden 2006–2007, jolloin Liverpool pudotti Barcelonan vierasmaalisäännöllä.

– Olemme tiukassa paikassa, mutta miksi emme yhä unelmoisi jatkopaikasta, Enrique ennakoi 8. maaliskuuta pelattavaa toista ottelua.

Ongelmia liigassakin

Enriquen sopimus Barcelonan kanssa päättyy keväällä. Pestin jatkumista on epäilty aiemminkin, sillä Espanjan liigassa Barcelona on toisena Real Madridin perässä.

– Tappio osoitti Barcelonan pelistä ja joukkueesta useita sellaisia ongelmia, jotka ovat olleet näkyvissä jo aiemmin tällä kaudella, Sport-lehti kuvasi.

Espanjalaismedia ihmettelee etenkin Enriquen halua peluuttaa Andre Gomesia keskikentällä. Pariisissa Gomes muun muassa epäonnistui maalipaikassa ensimmäisellä puoliajalla.

Kesällä isolla rahalla hankittu Gomes, 23, nuorentaa Barcelonan kokoonpanoa. Silti konkarit kuten Gerard Pique, Andres Iniesta ja Busquets ovat yhä runkopelaajia.

TS-STT

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: