tps

TPS palasi maalien makuun

16.7.2017 - 5:02 Tagit:, , , , ,

Turun Palloseura osoitti lauantain kotiottelussaan Valkeakosken Hakaa vastaan, että se kuuluu jalkapallon Ykkösen
kärkipäähän. Turkulaisten hallittu peliesitys ei jättänyt Hakalle minkäänlaisia mahdollisuuksia, ja kauden neljäs kotivoitto tuli helpon oloisesti.

– Se oli tasaista. Ei mitenkään loistavaa peliä, mutta siinä oli hyviä elementtejä, kommentoi TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen ottelua rauhalliseen tapaansa.

TPS-leirin näkökulmasta erityisen ilahduttavaa oli, että joukkue onnistui maalinteossa kolme kertaa. Kaksi edellistä otteluaan maaleitta pelannut turkulaisryhmä on nyt tehnyt 13 pelissä 19 maalia.

– Koko ajan on ollut luottavainen olo. Meillä on ollut joka pelissä paikkoja, vaikka nyt on tullut pari nollapeliä peräkkäin. Ei ole ollut mitään sellaista oloa, että nyt pitää ensi pelissä tehdä, vakuutteli TPS:n kolmannen maalin loppuminuuteilla tehnyt Jonni Peräaho.

Pirteästi keskikentällä pelannut Peräaho piti päävalmentaja Laurikaisen tapaan TPS:n peliesitystä tyydyttävänä, mutta ei lähtenyt hehkuttamaan selvää voittoa sen enempää.

virtanen

– Ei tämä meidän parhaita pelejämme ollut, sellainen rutiinimatsi. Muutama huolimattomuusvirhe tuli, mutta minun mielestäni meillä ei ollut mitään hirveää hätää missään vaiheessa.

Hyvin palloa liikutellut TPS piti ottelun hallussaan alusta loppuun. Hakan maalivahti Tuomas Karjanlahti ehti venyä muutamaan komeaan torjuntaan, ennen kuin kokenut TPS-hyökkääjä Mikko Hyyrynen osui puolen tunnin kohdalla rangaistuspilkulta. Hakan Henri Malundama oli hetkeä aiemmin hyökännyt varomattomasti päätyrajan läheisyydessä pyörineen pallon perään ja kaatanut Hyyrysen.

Hakan päävalmentaja Keith Armstrong piti rangaistuspotkuvihellystä kyseenalaisena, mutta ei jäänyt surkuttelemaan joukkueensa kohtaloa.

– Me olimme tänään passiivisia. Kun on noin aktiivinen joukkue vastassa, pitää itsekin olla aktiivinen, mutta niin se ei tänään mennyt, Armstrong analysoi ja kehui TPS:n vahvaa puolustusta ja hyvää yhteispeliä.

– Ymmärtääkseni Tepsin joukkue on ollut yhdessä pari-kolme vuotta, ja se on aika stabiili joukkue.

Haka sen sijaan on Armstrongin mukaan vasta rakennusvaiheessa, eikä joukkue ole tällä kaudella löytänyt tasaisuutta otteisiinsa. Eilinen esitys Veritas Stadionilla jätti ryhmästä kovin hengettömän kuva.

Hyyrysen ja Peräahon lisäksi TPS:stä onnistui maalinteossa Oskari Jakonen. Jakonen vei turkulaiset kahden maalin johtoon matalalla kaukolaukauksella, kun toista puoliaikaa oli takana kymmenisen minuuttia.

TPS piti pallonhallinnan itsellään ottelun loppuun saakka, eikä Haka saanut takaa-ajoasemassakaan aikaiseksi painetta turkulaismaalille.

Vierasjoukkueen Kalle Multanen ohjasi toisella puoliajalla keskityspallon hieman ohi turkulaismaalin, mutta muuten TPS-vahti Jonathan Viscosi sai olla maalillaan rauhassa.

Kotivoitto nosti TPS:n Ykkösen sarjataulukossa 23 pisteeseen, mutta myös sarjajohtaja Kokkolan Pallo-Veikot ja toisena oleva FC Honka voittivat lauantaina omat ottelunsa. KPV:llä on nyt koossa 30 pistettä ja FC Hongalla 27.

TPS-FC Haka 3-0

Maalit: 31. Mikko Hyyrynen (rp) 1-0, 55. Oskari Jakonen 2-0, 83. Jonni
Peräaho 3-0.

Yleisö: 2069

Erotuomari: Oliver Reitala

TPS: Jonathan Viscosi; Juri Kinnunen (72. Niklas Friberg (v)), Rasmus Holma, Miro Tenho, Sami Rähmönen; Oskari Jakonen (68. Riku Sjöroos), Niklas Blomqvist, Jonni Peräaho, Mika Ääritalo; Jani Virtanen (67. Ilari Mettälä), Mikko Hyyrynen.

FC Haka: Tuomas Karjanlahti; Henri Malundama (v), Diogo Tomas, Ville-Valtteri Starck, Omar Khary; Uchenna Emenike Mbachu (v), Anton Popovitch (65. Jean Fridolin Nganbe), Jaakko Rantanen, Tuomas Lähdesmäki (63. Juho Saarinen); Kalle Multanen, Niilo Mäenpää (84. Erkka Helminen).

Mikael Piippo
Kuvat: Lennart Holmberg

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: