10.7.2016 Keski-Pohjanmaan kirjapaino Oyj / Clas-Olav Slotte
KPV-TPS, Juri Kinnunen teki ensimmäisen maalin

TPS kaatoi toistamiseen KPV:n

10.7.2016 - 20:46 Tagit:, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Paremmuudessa ei muutosta. Nuoruuden into voitti kokemuksen, kun TPS kaatoi KPV:n toistamiseen yhden maalin erolla neljän päivän sisään. Kokkolassa loppunnumerot kirjattiin vieraiden hyväksi 3-2 (1-0).

Voitto nosti turkulaiset komeasti taulukon kakkoseksi. Toukokuun lopulla KPV:n ja TPS:n ero oli hulppea yhdeksän pistettä. Sunnuntai-illan jälkeen puntit ovat tasan.

Joukkueet ja etenkin TPS tarjosivat vauhdikkaan ottelun. Ensimmäinen vartti oli kotijoukkueen hallintaa ja Henri Myntti puski jo 7. minuutilla vaarallisesti, mutta Oskari Forsman torjui riman alta kulmapotkuksi. KPV voitti avausjakson kulmapotkutilaston peräti 7-1, mutta TPS-puolustus hoiti pallot vaarattomille vesille. Ilmatilan herruudesta huolen piti kaksikko Miro Tenho ja Mikael Liespuu.

– Perinteisesti ollaan erikoistilanteissa oltu vahvoja. Täytyy olla TPS:n hyvyyttä, ettei saatu palloa maaliin. KPV:n valmentaja Antti Ylimäki huokaili.

TPS tuli jatkossa vahvasti liikkuvalla pelillä ja nopeilla yhdenkosketuksen syötöillä. Johtomaali syntyi 36. minuutilla. KPV:n puolustus onnistui vain osittain purkamaan Sami Rähmösen keskityksen ja laitapakki Juri Kinnunen veti upeasti suoraan vastapalloon.

Alun tunnustelun jälkeen TPS siirtyi reilun tunnin pelin jälkeen kahden maalin karkumatkalle. Kotijoukkueen maalivahti Joonas Myllymäki lahjoitti pallon Jonni Peräaholle, joka taidokkaasti upotti maalin yli 30. metristä riman alle. Kinnuselle ja Peräaholle maalit olivat kauden ensimmäiset.

– Kahden maalin johtoasemassa meidän olisi pitänyt rauhoittaa peliä, mutta nuoret pelaajat hakivat innokkaasti kolmatta maalia, summasi vieraiden valmentaja Mika Laurikainen lopun vaikeuksia torstain tapaan.

3-0 johtomaali 67. minuutilla olikin enemmän kuin lähellä, mutta Ilari Mettälän veto suhahti ohi. TPS:n kolmas maali näki päivän valon 85. minuutilla, mutta sitä ennen Irakli Sirbiladze oli kaventanut numeroiksi 3-1.

TPS:n kolmas maali oli todella komea. Niklas Blomqvist tarjoili tarkan pystysyötön ja linjan taakse juossut Niklas Friberg laukoi ensikosketuksellaan tolpan kautta pallon verkon perukoille. Ottelun loppuhetket tarjosivat pettyneelle kotijoukkueelle jännitystä, kun Washilly Tshibasu kavensi pilkulta, mutta kotijoukkue jäi toistamiseen maalin päähän.

Valmentaja Laurikainen oli tyytyväinen, eikä syyttä.

– Nuorelta joukkueelta liikkuvaa ja hyvää pallollista peliä.

Samaa mieltä oli kaksikko Peräaho ja Kinnunen.

– Tiedettiin miten KPV pelaa ja pystyttiin vastaamaan fyysisyyteenkin. Ansaittu voitto, Peräaho tykitti.

– Neljäs peli yhteentoista päivään ja hyvin jaksettiin, Kinnunen säesti.

TPS:n nuoresta kokoonpanosta puuttui viisikko Mikko Hyyrynen, Rasmus Holma, Oskari Jakonen, Abukar Mohamed ja Jani Virtanen. Kuuden ulkomaalispelaajan voimin pelannut KPV oli Matthew Mendya lukuun ottamatta parhaalla kokoonpanolla.

Lasse Gran
Kuvat: Clas-Olav Slotte

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: