FC Turku

Nostalgia: Turun Dream Team olisi tällainen 15.8.2010

15.8.2010 - 8:38 Tagit:, , , , , , , , , , , , ,

Ajatusleikissä Interin ja TPS:n pelaajat yhteen derbyn kunniaksi

On totta kai turkulaisen jalkapalloilun suuri rikkaus, että kaupungista on kaksi seuraa jalkapalloliigassa. Sekä Interillä että TPS:llä on oma identiteettinsä ja pelityylinsä. Ilman Turun derbyjä elämä olisi myös paljon köyhempää. Tänään on taas onneksi derby-päivä.

Joka tapauksessa näin tämänpäiväisen derbyn alla on mielenkiintoista leikitellä ajatuksella, millaisen joukkueen itselleen kokoaisi, jos saisi käyttöönsä sekä Interin että TPS:n parhaat pelaajat. Kumpikin turkulaisjoukkue on kärsinyt harmittavasti loukkaantumista, mutta tässä ajatusleikissä eräänlaisen FC Turun eli ihannejoukkue Dream Teamin kokoonpanon pelaajat on koottu sillä periaatteella, että kaikki pelaajat olisivat käytettävissä. Mielikuvitusleikissä ei ole loukkaantumisia.

Ulkomaalaisvahvistuksia ihannekokoonpano ei myöskään tarvitse, vaan tällä kotimaisella ja lähes täysin turkulaislähtöisellä yksitoistikolla jyrättäisiin varmaan ja ylivoimaiseen Suomen mestaruuteen. Koska tämän Turun Dream Teamin kokoaminen yhteiskuvaan ennen derbyä olisi ollut käytännössä mahdotonta, niin kuvapuolen sai hoitaa karikatyyreihin erikoistunut TS-piirtäjämme Ante Johansson.

Dream Team olkoon myös nimeltään FC Turku, vaikka sellainen joukkue jo Palloliiton sarjoissa pelaakin. BK Åbo ei ajaisi ajatusleikissä ihan samaa asiaa. Joukkue on muuten vain yhden toimittajan mielipide ja mielikuvituksen tuote, joten kovin vakavasti Dream Teamia ei kannata ottaa, mutta toivottavasti se herättää kuitenkin keskustelua. Sekä derbyn alla, derbyn aikana, että derbyn jälkeen.

Hyökkäysvoittoisasti 4-3–3-systeemillä pelaavaan Dream Teamiin tulivat valituksi perusteluineen seuraavat pelaajat:

Maalivahti: Jukka Lehtovaara (TPS).
Huippulupaus, jolla ei juurikaan heikkouksia. Tulevaisuus todennäköisesti ulkomailla muutaman vuoden sisällä, mutta ensin on edessä komennus Turun Dream Teamiin.

Oikea laitapakki: Sami Rähmönen (TPS).
Pelannut perusvarman kauden. Ihailtavan aktiivinen myös hyökkäyssuuntaan, joten Dream Team tarvitsee kaveria kiivaasti, vaikka Joni Aho olisi toki ollut myös mahdollinen vaihtoehto.

Oikea toppari: Jarno Heinikangas (TPS).
Dream Teamin itseoikeutettu kapteeni, joka pelaa todellakin kovaa, mutta hommat hoituu nykyään ilman turhia kortteja. ”Jallu” kolaa kaikille, myös Dream Teamille.

Vasen toppari: Ari Nyman (Inter).
Pelannut viime aikoina keskikentällä, mutta Dream Team tarvitsee hyvin avaavan ja sijoittuvan ”Arskan” alakertaansa.

Vasen laitapakki: Henri Lehtonen (Inter).
Pelannut viime aikoina laitahyökkääjänä, mutta Dream Teamissa on paikka huippunopealle laitapakille, jonka nousut ovat ärhäköitä ja vaarallisia.

Oikea keskikenttä: Mika Ojala (Inter).
Erikoistilanteiden erikoismies, jonka tykki sylkee Pobedan tyyliin parhaimmillaan raakaa voimaa.

Keskikentän keskusta: Toni Kolehmainen (TPS).
Dream Teamin ankkurimies ei ole mikään jaloille potkija, vaan peliä oikea-aikaisesti rytmittävä taitopelaaja, joka jaksaa kuin Duracell-pupu.

Vasen keskikenttä: Mika Mäkitalo (Inter).
Dream Teamin hyökkääjät tarvitsevat palloja ja ”Muksu” hoitaa sen homman. Turun oma Xavi.

Oikea laitahyökkääjä: Jonatan Johansson (TPS).
Paraisten pikajuna on näillä kentillä kokemuksellaan sellainen vahvistus, että miestä ei pidä koskaan aliarvioida, vaan kunnioittaa Suomen kaikkien aikojen toiseksi parasta maalintekijää.

Keskushyökkääjä: Timo Furuholm (Inter).
Jos saisi pysyä terveenä olisi ehkä jo Suomen maajoukkueen ykköshyökkääjä. Epäkonventionaalinen ratkaisija, joka osaa aina yllättää. Saa pelkällä läsnäolollaan sekä vastustajan että yleisön kuumaksi.

Vasen laitahyökkääjä: Mika Ääritalo (TPS).
Palloa jalkaan ja eteenpäin. Turun Dream Teamissa ei nyplätä, vaan kiivaasti juoksupalloja vain pystyyn.

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: