pasi

Nostalgia: Rautiainen TPS:n peräsimeen 18.11.2009

18.11.2009 - 10:17 Tagit:, , , , , , , , , , , ,

TPS julkisti Rautiaisen sopimuksen, muttei kertonut sen pituutta

Turun Palloseura julkisti maanantaina Pasi Rautiaisen, 47, valinnan uudeksi päävalmentajakseen ja Marko Rajamäen, 40, jatkamisen kakkosvalmentajana.

Rautiaisen sopimuksen pituutta TPS ei kuitenkaan paljasta, vaan toimitusjohtaja Petri Jakonen korosti sopimuksen olevan seuran ja Rautiaisen välinen asia. Rajamäen sopimus on kolmivuotinen. Päättyneen jalkapallokauden kuusi viimeistä ottelua TPS:aa valmentanut John Allen siirtyy kaksivuotisella sopimuksella farmiseura ÅIFK:n valmentajaksi.

– Valmentajavalintamme oli perusteellinen prosessi, jossa aluksi oli paljonkin vaihtoehtoja. Tällä valmentajaratkaisulla TPS palaa tasolle, joka on edellytyksenä menestykselle, kommentoi toimitusjohtaja Jakonen vähätellen kuin vielä varmuuden vuoksi Martti Kuuselaa.

Toimitusjohtaja Jakonen totesi päävalmentaja Rautiaisella olevan täysi vapaus valita joukkueensa pelityyli. Rautiainen ei kuitenkaan halunnut vielä lähteä analysoimaan kovin tarkkaan, millainen se pelityyli tulee olemaan.

– Viime päivät olen ollut kylpyfiiliksessä, kylmää ja kuumaa vuorotellen, kun hyvästelin Tallinnassa kolmen vuoden projektin. Ajatukseni eivät siis ole vielä ihan selkeät, mutta olen tullut TPS:aan avoimin mielin. Odotan kovasti sitä päivää, kun pääsen aloittamaan hommat, sanaili Rautiainen, joka aloittaa uuden joukkueensa kanssa harjoittelun 1. joulukuuta.

– Voisin tietysti antaa tässä heti älyttömiä lupauksia, mutta haluan ensin tutustua pelaajistoomme kunnolla, ennen kuin pystyn sanomaan, mikä on meille mahdollista. Pelko ja varovaisuus eivät kuitenkaan ole pelissämme avainasioita, jatkoi Rautiainen.

Vaikka Virossa kolme viimeisintä kautta valmentanut Rautiainen tunnetaan ennen kaikkea julkisuudessa saksalaisen jalkapallon ihailijana, hän ei julistanut TPS:n siirtyvän germaaniaikaan.

– Jokaisella valmentajalla on tietysti oma tyylinsä. 7–8 vuotta Saksassa on jättänyt minuun jälkensä, mutta pidän välillä italialaisestakin jalkapallosta ja olen ollut Liverpool-fani siitä alkaen, kun Kevin Keegan pelasi siellä, huomautti Rautiainen, jonka perheen asuinpaikkana pysyy yhä Porvoo.

Jakonen odottaa mitalia joka vuosi

Vaikka Rautiainen ei hehkuttanutkaan alkajaisiksi tulevalla TPS:n menestyksellä, toimitusjohtaja Jakonen tarkensi, että TPS:n tavoite on edelleen olla aina joka vuosi jalkapalloliigassa vähintään kolmen joukossa. Toimitusjohtaja Jakonen painotti myös sitä, ettei seuraan tule yhtään uutta pelaajaa vastoin päävalmentajan tahtoa.

TPS:aan veikkailluista uusista pelaajista Juha Hakolalla on vielä sopimus Floran kanssa ja Babatunde Wusun Rautiainen ei ole nähnyt pelaavan koskaan.

TPS:n urheilutoimenjohtaja Marco Casagrande kertoi TPS:n julkistavan uudet pelaajansa ensi maanantaina. ”Casan” mukaan pelaajarinki tulee pienenemään ja omiin junioreihin satsataan enemmän.
Ulkomaalaisista näillä näkymin vielä vuoden sopimuksen omaava Kiko ja todennäköisesti Chris Cleaver saavat jäädä. Uusiakin ulkomaalaispelaajia on Casan mukaan ehkä tulossa. Tällä hetkellä TPS:lla on jo 20 pelaajasopimusta kasassa, joiden joukkoon kuuluu ilmeisesti Hakan jättävä Mikko Manninen.

Rajamäki tuntee A-juniorit

TPS:n liikevaihto tulee olemaan kaudella 2009 kaksi miljoonaa euroa, josta edustusjoukkueen pelaajabudjetti on noin 900 000 euroa.

Kakkosvalmentaja Marko Rajamäen asema korostuu siinä, että A-junioreista edustusjoukkueeseen nostetaan pysyvästi iso joukko pelaajia, joiden kanssa Rajamäki on työskennellyt jo useamman kauden.

Maalivahtivalmentajaa TPS:lla ei toistaiseksi ole, kun Veli-Matti Vuorion sopimus päättyi. Casagrande piti kuitenkin mahdollisena, että Vuorio jatkaa.

TPS:sta poislähteviä kotimaisia pelaajia Casagrande ei suostunut Jani Sarajärven ja Janne Vellamon lisäksi nimeämään, mutta hän myönsi, että seura tuskin pystyy pitämään kaikkia kolmea nuorta maalivahtiaan, joista ainakin Jukka Lehtovaaran sopimus jatkuu.

TPS:sta ulkomaille todennäköisimmin on lähdössä Kasper Hämäläinen, mutta hänenkin TPS:ssa jatkamisensa puolesta puhuu toimitusjohtaja Jakosen mukaan se, että niin Hämäläinen pystyisi todennäköisesti varmistamaan parhaiten peliaikansa ensi kesän alle 21-vuotiaiden EM-kisoissa.

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: