LKS 20160621 646101647; This UEFA handout image taken on June 21, 2016 shows Sweden forward Zlatan Ibrahimovic speaking to the media during the Sweden press conference in Nice, southern France on the eve of the Sweden vs Belgium match. - RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / UEFA" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS / AFP / UEFA / Handout / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / UEFA" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS - LEHTIKUVA / AFP

Zlatan siirtyy Manchester Unitediin

30.6.2016 - 18:22 Tagit:, , ,

Ruotsalainen jalkapallotähti Zlatan Ibrahimovic päässee ensi kaudella tutun valmentajan komentoon. Ibrahimovic nimittäin kertoi torstaina Twitterissä ja Instagramissa siirtyvänsä jalkapallon Englannin Valioliigassa pelaavaan Manchester Unitediin.

Manchesteriläisjoukkue vahvisti toukokuun lopussa palkanneensa uudeksi päävalmentajakseen Jose Mourinhon. Ibrahimovic pelasi Mourinhon alaisuudessa milanolaisessa Interissä 2008–2009. Kaksikko juhli tuolloin Italian Serie A:n mestaruutta.

Ibrahimovic on pelannut urallaan Euroopan suurista jalkapallosarjoista Hollannissa, Italiassa, Espanjassa ja Ranskassa, mutta Englannin Valioliiga on hänelle uusi kokemus. Samalla Ibrahimovic metsästää jälleen yhden jalkapallosarjan mestaruutta.

Hänellä on tilillään kaksi Hollannin mestaruutta Ajaxissa, neljä Italian ykköstilaa Interissä ja AC Milanissa, yksi Espanjan mestaruus Barcelonassa ja neljä Ranskan ykköstilaa PSG:ssä.

Viime kausi päättyi Ibrahimovicilta Ranskan mestaruuteen ja ylivoimaiseen maalikuninkuuteen.

– Tulin kuninkaana, lähden legendana, Ibrahimovic julisti Twitterissä mestaruuden ratkettua.

Myös ManU-siirtonsa hän paljasti sosiaalisessa mediassa.

– Maailman on aika saada tietää. Seuraava määränpääni on Manchester United, Ibrahimovic kirjoitti.

Manchesteriläisseura ei ole vielä vahvistanut Ibrahimovicin liittymistä joukkueeseen. Jos ja luultavasti kun vahvistus lähiaikoina tulee, Ibrahimovicista tulee ManUn tämän kesän toinen pelaajahankinta. Aiemmin kesäkuussa ManU ilmoitti hankkineensa puolustukseensa Eric Baillyn Norsunluurannikosta.

Ibrahimovicille viime ajat ovat olleet tunteikkaita. Hän päätti viime viikolla maajoukkueuransa, kun Ruotsi jäi parhaillaan käynnissä olevissa EM-kisoissa alkulohkoon.

ManU sijoittui päättyneellä kaudella Valioliigassa viidenneksi, mikä oli pettymys seurajohdolle ja kannattajille. Manchesteriläisseuraa ei nähdä kaudella 2016–2017 Mestarien liigassa. Se titteli Ibrahimovicilta vielä puuttuu.

STT–TAPIO KESKITALO

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: