LKS 20170808 (FILES) This file photo taken on July 29, 2017 shows Arsenal's French striker Alexandre Lacazette control the ball during the pre-season friendly football match between Arsenal and Benfica at The Emirates Stadium in north London.
Wenger has pulled off the big-name signing of Alexandre Lacazette from Lyon. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / Ian KINGTON / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club / league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club / league / player publications. /

Valioliigan megaseurat pullistelevat hankinnoillaan

8.8.2017 - 20:48 Tagit:,

Manchester City arviolta yli 230 miljoonaa euroa, Manchester United noin 160 miljoonaa, Chelsea noin 140 miljoonaa, Tottenham nolla euroa.

Jalkapallon Englannin Valioliigan suurseuroilla on ollut hyvin erilaisia tapoja valmistautua perjantaina alkavaan kauteen.

Osa seuroista on ostanut pelaajia tänä kesänä sarjatulella, mutta esimerkiksi Arsenal on tehnyt vain yhden ison täsmäkaupan, kun se hankki Alexandre Lacazetten.

Selkein vastavoima hurjille siirtosummille on ollut Tottenham, joka ei ole hankkinut yhtään pelaajaa.

Viime kaudella toiseksi sijoittuneen Tottenhamin päävalmentaja Mauricio Pochettino kuitenkin myöntää, että joukkue kaipaa tähtinimilleen kirittäjiä.

– Miten Manchester City, Liverpool, Chelsea ja eri seurat yrittävät parantaa kausiaan? Uusia pelaaja tuomalla ja yrittämällä samalla lisätä painetta tähti- ja avainpelaajiensa ympärillä, Pochettino vastasi omaan kysymykseensä Guardian-lehden kotisivuilla.

Kilpavarustelua pelaajilla

Sisäisen kilpailun lisäksi hulppeiden pelaajahankintojen taustalla on muitakin syitä.

Etenkin Mestarien liigassa ja Eurooppa-liigassa mukana oleville seuroille kertyy kauden aikana runsaasti pelejä, joten ne tarvitsevat laajan pelaajaringin.

Taustalla on myös eräänlainen kilpavarustelu, kun seurat yrittävät pysyä huipulla, nokittaa pahimpia uhkaajiaan ja pitää kannattajansa tyytyväisinä.

Megaostokset ovat mahdollisia, koska Valioliigan jättimäinen televisiointisopimus tuo seuroille valtavasti rahaa.
Monet suurseurat ovat lisäksi ulkomaalaisten miljardöörien omistuksessa.

Yksi ostovimman taustalla olevista syistä on seurojen halu menestyä Mestarien liigassa. Maanosan suurimman seurajoukkueturnauksen finaalissa ei ole viitenä viime kautena nähty englantilaisjoukkueita.

Tutut mestarisuosikit

Monissa arvioissa Valioliigan suurimmat mestarisuosikit ovat hallitseva ykkönen Chelsea, Manchesterin kaksikko ja Tottenham.

Chelsean kesän toistaiseksi kallein hankinta on ollut espanjalaiskärki Alvaro Morata, joka siirtyi lontoolaisseuraan Real Madridista.

Jose Mourinhon valmentama Manchester United on vastannut tämän kesän suurimmasta kaupasta, kun Romelu Lukaku saapui Evertonista 75 miljoonalla punnalla eli lähes 85 miljoonalla eurolla.

– Kun Manchester United ja Jose Mourinho tulevat koputtelemaan ovelle, se on elämäni mahdollisuus, josta en voinut kieltäytyä, Lukaku kommentoi Guardianille.

Manchesterin kaksikko on tuulettanut rahaholvejaan tänä kesänä, sillä viime kausi oli niille pettymys.

ManU toki voitti Eurooppa-liigan mutta jäi kotimaassaan kuudenneksi. City oli Valioliigassa kolmas.

Valioliiga alkaa perjantaina yhdellä ottelulla, jossa Arsenal isännöi Leicesteriä.

STT–TAPIO KESKITALO

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: