inter-tps

Turun herruus ei ratkennut ylivoimallakaan

9.2.2018 - 21:44 Tagit:, , ,

Taisto Turun talviherruudesta päättyi perjantai-iltana ratkaisemattomaan loppuunmyydyssä Impivaaran kuplahallissa. Tyytyväisempi maalittomaan tasapeliin voi olla Inter, joka joutui pelaamaan Suomen cupin kamppailussa yli puoli tuntia alivoimalla.

TPS puolestaan jäi jo kolmannessa cup-pelissä peräkkäin harmittelemaan tasapeliä, joka joukkueella oli mahdollisuus kääntää itselleen.

– Oltaisiin ehkä ansaittu voittaa, mutta jos ei tee maaleja, niin se on aika hankalaa. Pidämme vastustajat hyvin pois paikoilta, mutta yläpäähän tarvitsemme rentoutta. Toki pilkusta olisi pitänyt tehdä, mutta tällaista futis on, illan näkyvimpiin pelaajiin kuulunut TPS-kärki Mika Ääritalo kertasi.

Ottelun käännekohta nähtiin toisen puoliajan alkupuolella. Kärkkäästi pystyjuoksuja tehnyt Ääritalo juoksi karkuun Interin kolmen topparin linjasta ja Teemu Penninkangas koetti epätoivoisesti pysäyttää hyökkääjän rangaistusalueen rajalla.

Ääritalo pysähtyikin, mutta erotuomari Petri Viljasen mielestä sääntöjenvastaisesti. Seurauksena oli punainen kortti, joka käänsi siihen mennessä tasaisen ottelun TPS:n hallinnaksi.

Edes rikotulla Ääritalolla ei ollut tarkkaa tietoa mitä tilanteessa tapahtui.

– En oikein tiedä mitä siinä tapahtui. Arska [Nyman] otti minulta ensin vauhdin pois, mutta pääsin siitä kuitenkin ohi. Sen takia ehkä Penni ehti mukaan, mutta en tiedä mitä siinä sitten tarkemmin tapahtui.

Interin päävalmentaja Fabrizio Piccaretan mielestä ulosajo oli väärä tuomio.

– Täytyy katsoa tilanne vielä uudestaan videolta, mutta mielestäni oli lähes selvää että Penninkangas osui palloon.

Ennen ulosajoa maalipaikatkin olivat olleet kortilla, mutta pian TPS alkoi saada lisää tilanteita.

Muutama minuutti punaisen jälkeen Ääritalolla oli loistava paikka viedä TPS johtoon, mutta Henrik Moisander venytti erinomaisella torjunnalla pallon kulmaksi. Muutamaa minuuttia myöhemmin Ääritalo haki vieläkin paremmalla vedolla vasenta yläkulmaa, mutta jotenkin Moisander sai kurotettua kätensä senkin eteen.

– Sen tein mitä pystyin niissä paikoissa, mutta veskari oli parempi. Ei mitään Henkalta pois, Ääritalo kertasi.

Moisander kruunasi ottelunsa reilut kymmenen minuuttia ennen loppua. Tatu Varmanen liukui myöhässä palloon ja kaatoi harmikseen Riku Sjöroosin rangaistusalueen sisällä. Seurannutta rangaistuspotkua asettui ampumaan Onni Valakari, mutta pilkku oli surkea ja Moisander torjui keskelle suuntautuneen vedon.

– Teimme yhden virheen, josta he saivat rangaistuspotkun. Mutta kun joukkueen mielentila on oikea, niin joukkue selviää jopa siitä, Piccareta kehui omiaan.

Pilkun jälkeen TPS piti palloa ja sai solkenaan kulmia, mutta Inter onnistui estämään vaarallisimmat paikat. Näin ottelun saldoksi jäi nolla maalia, yksi ulosajo ja seitsemän keltaista korttia. – Olen hyvin tyytyväinen joukkueen osoittamaan taistelutahtoon. Se on hyvä merkki, sillä uskon, että viime kaudella olisimme hävinneet tämän pelin, Piccareta summasi.

Interillä on nyt kahdesta cup-ottelusta neljä pistettä ja TPS:llä kolmesta kolme.

Inter–TPS 0–0
Erotuomari: Petri Viljanen
Inter: Henrik Moisander (v); Teemu Penninkangas (ua), Ari Nyman, Tero Mäntylä (v); Abdoulie Mansally (v), Ivan Sesar, Niilo Mäenpää (67. Timo Furuholm, v), Tatu Varmanen; Mikko Kuningas; Joona Järvistö (61. Daniel Kamy), Benjamin Källman (83. Mika Mäkitalo).
TPS: Jonathan Viscosi; Juri Kinnunen, Niklas Friberg, Miro Tenho (v), Sami Rähmönen; Niklas Blomqvist (v), Juho Montola (73. Jani Virtanen); Riku Sjöroos (87. Joakim Latonen), Onni Valakari (v), Elias Ahde; Mika Ääritalo.

Harri Ahola
Kuva: Jori Liimatainen

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: