LKS 20170324 PST018; Leverkusen's midfielder Hakan Calhanoglu celebrates during the German first division Bundesliga football match of Bayer Leverkusen vs Hertha BSC Berlin in Leverkusen, western Germany, on January 22, 2017. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / Patrik Stollarz

Turkin spesialisti poissa: ”Kyllä se vaikuttaa”

24.3.2017 - 12:58 Tagit:, , ,

Joel Pohjanpalon joukkuetoveri Saksan Bundesliigan Leverkusenissa, turkkilaistähti Hakan Calhanoglu on poissa tämän illan Turkki–Suomi-pelistä. Syynä on neljän kuukauden pelikielto, jonka Calhanoglu helmikuussa sai männävuosien sopimusrikkomuksen takia.

Calhanoglun poissaolo näkyy Turkin pelissä, uskoo Pohjanpalo.

– Kyllä se vaikuttaa. Hän on (Barcelonan) Arda Turanin ja (Leverkusen-toppari) Ömer Toprakin kanssa yksi Turkin tukipilareista. Erittäin kova pelimies, jolla on erittäin tunnettukin oikea jalka. Laadukas jalkapalloilija, joka haluaa palloa, syöttää hyvin ja on hyvä tekemään maaleja, Pohjanpalo kehuu taituria, jonka panna on tuntunut Leverkusenissakin kirpeästi.

Turkilla on toki laatua korvaamaan Calhanoglua, mutta tuon ”erittäin tunnetun oikean jalan” puuttuminen näkyy eritoten erikoistilanteissa.

–Hakan on totutusti antanut kaikki vapaapotkut ja kulmat, siinä ehkä se suurin vaikutus, Pohjanpalo näkee.

Suomi puolestaan pelaa karsinnoissa nyt neljännen kerran peräkkäin ilman Roman Eremenkoa. Jalkavammasta syksyllä kärsinyt Pohjanpalo itse oli viimeksi mukana karsinta-avauksessa Kosovoa vastaan, joka oli ainakin toistaiseksi Eremenkon viimeinen peli maajoukkueessa.

Kärkimies Pohjanpalo myöntää Eremenkon puuttumisen kirpaisevan, mutta samalla hän vakuuttaa uskoa Suomen keskikenttään. Kärjet tarvitsevat palloa, ja laatu riittää sen toimittamiseen ilman Eremenkoakin.

–Vaikka Roma onkin meidän paras pelaaja, pystymme silti rakentamaan maalipaikkoja ilman häntä.

Ring, Hetemaj, Lod, Halsti, Mattila, ketkä nyt ikinä ovatkaan siellä keskikentällä, ovat kaikki laadukkaita pelimiehiä ja osaavat pelata palloa hyvin eteenpäin. Vaikka Roma onkin poissa, en näe mitään syytä miksemme saisi hyviä palloja. Teemu (Pukki), Eero (Markkanen), Petteri (Forsell) ja me muut hyökkääjät.

Pohjanpalo pelannee ylhäällä Pukin kera. Pitkälti yksin viime vuodet kärjessä runneltavaksi joutunut Pukki preferoi kahden kärjen käyttöä, ja se kelpaisi myös Pohjanpalolle.

–Olen tottunut seurajoukkueessakin kahteen, ja totta kai se on aina kivempaa pelata kahdella kuin yhdellä. Katsotaan nyt miten lähdetään, mutta oli valinta mikä tahansa, se on oikea tähän peliin, Pohjanpalo toteaa astumatta valmennuksen varpaille.

Turkin ja Suomen välinen MM-karsintapeli Antalyassa alkaa kello 19 Suomen aikaa.

STT–JANNE LEHIKOINEN

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: