tps2

TPS:n sarja-avaus Kupittaalla keskeytettiin sään takia​

29.4.2017 - 21:26 Tagit:, , , , , , , ,

TPS:n paluu Kupittaan stadionille päättyi ottelun keskeytykseen lauantai-iltana, kun yltynyt räntäsade teki olosuhteet mahdottomiksi pelata.

Turun Palloseuran Ykkösen sarja-avaus lauantai-iltana Kupittaalla Tammisaaren EIF:ää vastaan keskeytettiin ensimmäisen puoliajan jälkeen. Ottelussa tilanne oli silloin 1–1. Lopullisen keskeytyspäätöksen teki ottelun delegaatti Petteri Kari, kun räntäsade oli tehnyt kentän jo ihan valkoiseksi ja vaarallisen liukkaaksi.

– Tein päätöksen keskusteltuani erotuomarien, molempien joukkueiden päävalmentajien ja kapteenien kanssa. Totesimme yhdessä, että kenttä ei ollut enää turvallinen, kertoi Kari.

tps4

– Pitkissä liu’uissa pelaajat tulivat kuin pulkat. Pallo kulki myös huonosti ja keräsi lunta. Suomen toiseksi korkeinta sarjaa ei ollut turvallista pelata enempää tuollaisissa olosuhteissa, jatkoi Kari.

Ottelu alkoi lauantai-iltana poikkeuksellisesti kello 19.17. Räntäsade alkoi jo alkuillasta, mutta Karin mukaan ottelun alla ei vielä keskusteltu pelin peruuttamisesta.

– Harjamiehet olivat valmiina viivoja varten. Kenttämestari myös vakuutti, että lämpö oli täysillä. Ottelun alla kenttä näyttikin vielä ihan hyvältä. Kun peli alkoi, tilanne ei ollutkaan niin paha, selitti Kari.

Ottelun erotuomari Mohammad Al-Emara oli samoilla linjoilla delegaatti Karin kanssa.

– Loukkaantumisriski kasvoi liian suureksi, eivätkä pelaajatkaan halunneet jatkaa. Ensimmäisen puoliajan viimeisen kymmenminuuttisen aikana lumisade vain yltyi. Kenttä ei ollut sinänsä niin liukas, mutta pallo pysähteli selvästi, sanoi ”Muhiksena” paremmin tunnettu ottelun erotuomari.

TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen kiitteli kesketyspäätöstä.

– Pelkäsinkin jo, että loukkaantumisia tulisi. Ei kannattanut enää missään nimessä pelata tuollaisissa olosuhteissa. Eihän tätä päätöstä tietenkään mielellään tehty, kun kaikki ovat odottaneet kauden alkua niin kauan, mietti Laurikainen.

Laurikaisen mukaan TPS ja EIF haluavat pelata ottelun uudelleen mahdollisimman nopeasti, mutta Palloliitto tekee tietysti lopullisen päätöksen siitä, mihin ajankohtaan ottelu siirretään. Joka tapauksessa sääntöjen mukaan ottelu pelataan silloin kokonaan uudelleen ja peli alkaa 0–0-tilanteesta.

tps

TPS:lle ensimmäisellä puolijalla 19. minuutilla 1–0-johdon vasurillaan iskenyt Jonni Peräaho ei ollut myöskään harmissaan ottelun keskeytyksestä.

– Ei ollut mitään järkeä jatkaa, vaikka alku vielä siinä menikin. Kenttäkin meni pehmeäksi ja syötöt jäivät helposti vajaiksi, kun pallo keräsi niin paljon lunta itseensä, huomautti Peräaho.

– Veikkaan, että tämä keskeytys oli meille parempi kuin EIF:lle, koska olemme pelaavampi joukkue. Alussa liikutimmekin hyvin palloa ja saimme tilanteita, mutta sen jälkeen peli meni räiskinnäksi, totesi Peräaho.

tps3

EIF iski TPS:n avausmaalin jälkeen 1–1-tasoituksen vapaapotkusta. EIF:n Felix de Bona pääsi ylllättämään TPS:n maalivahdin Jonathan Viscosin. Päävalmentaja Laurikainen ei kuitenkaan syytellyt takaiskusta kanadalaisvahtiaan, vaan hän sanoi osuman syntyneen helpon näköisesti ennen kaikkea olosuhteiden takia, kun pallo oli huomattavan liukas.

Myös TPS:n Oskari Jakonen sai pallon kulmapotkun jälkitilanteesta EIF:n maaliin 43. minuutilla, mutta erotuomari Mohammad Al-Emara hylkäsi maalin keskusteltuaan avustavan erotuomarin Juhani Karstilan kanssa.

– TPS:n numero 19 oli tilanteessa paitsiossa, mutta en ollut ihan varma ensin, mistä pallo kimpoili, kommentoi erotuomari Muhis.

Myös Kauniasissa keskeytettiin lauantaina olosuhteiden takia Ykkösen ottelu Grankulla IFK:n ja Kokkolan Pallo-Veikkojen välillä.

Jari Welling
Kuvat: Ari-Matti Ruuska

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: