LKS 20170314 - TPS:n valmentaja Sami Haltia jalkapallon naisten Liigan avaustilaisuudessa Vantaalla 14. maaliskuuta 2017. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

TPS vaikeuksitta voittoon

18.3.2017 - 19:29 Tagit:, , , , , , , ,

GBK–TPS 1–5

TPS:n naiset eivät jättäneet mitään sattuman varaan sarja-avauksessa. Liigaan noussut kokkolalainen GBK jäi jalkoihin jo ensimmäisellä jaksolla, ja tasoeroa oli vähintään loppulukemien verran.

– Kolme pistettä lähdettiin hakemaan, ja ne saatiin, paketoi TPS:n valmentaja Sami Haltia oleellisen.

Kotijoukkueen ottelusuunnitelma oli selkeä. Entinen naisten A-maajoukkuevalmentaja Michael Käld marssitti joukkueensa kentälle 4–1–3–2-ryhmityksellä, ja tarkoitus oli laittaa keskusta tukkoon. Se onnistuikin kohtalaisesti ensimmäisellä varttituntisella, mutta kun TPS ottelun edetessä alkoi laittaa lisää painoa kaasujalalle, kotijoukkue tippui kyydistä.

Se käy ilmi myös ottelupöytäkirjasta. 18 minuuttia GBK piti lukemat maalittomina, mutta kun Julia Tunturi vei vieraat johtoon, alkoi reilun kymmenen minuutin painajainen, jonka päätteeksi lukemat taululla olivat kotijoukkueen kannalta masentavat 0–4. Maalit merkattiin Tunturin lisäksi Tiia Savolaiselle ja Jutta Rantalalle (2).

Oikean laidan Rantala viimeisteli myös turkulaisten viidennen heti toisen jakson alussa, ja avasi näin kautensa hattutempulla. 0–5-osuman jälkeen parasta TPS:ää ei enää nähty, pelin rakentamisessa ei enää menty yhtä kovaa, ja GBK onnistui jatkossa pitämään maalinsa puhtaana.

– Se on vaan inhimillistä kun ottelu oli jo käytännössä ratkennut, Haltia myönsi.

Ottelun lopussa TPS:llä oli jopa varaa tuhlata rangaistuspotku. Lisäajalla joukkue menetti myös nollapelin kun vaihdosta kentälle tullut Alexandra Olusyana yllätti käytännössä työttömänä läpi ottelun olleen maalivahti Milla-Maj Majasaaren erikoistilanteen jälkeen.

– Ensimmäiset ottelut ovat aina vaikeita. Oli tärkeää, että saatiin hyvä alku kaudelle, Haltia totesi.

Kolme sarjatasoa yhtä monessa vuodessa noussut GBK ei odotetusti voinut viime kauden hopeamitalistille mitään. Kokenut valmentaja Käld näki kuitenkin ottelussa positiivisiakin asioita.

– Tuntuu hullulta sanoa, että puolustettiin hyvin, kun viisi maalia meni omiin. Tehtiin kuitenkin paljon asioita oikein. Nostan myös hattua pelaajien asenteelle, taisteltiin loppuun asti jokaisesta pallosta.

JOHAN PREST
ARKISTOKUVA: LEHTIKUVA

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: