tps-jjk

TPS sarjakärkeen JJK-tasapelillä​

2.9.2016 - 21:18 Tagit:, , , , , , , , , , , ,

TPS siirtyi JJK-voitollaan Ykkösen sarjakärkeen pisteen erolla AC Ouluun ja JJK:hon. TPS:n maalit tasapelissä tekivät Ilari Mettälä ja Mikko Hyyrynen.

Turun Palloseura nousi perjantai-iltana Urheilupuiston alakentällä Mikko Hyyrysen 82. minuutilla tekemällä maalilla 2–2-tasapeliin Jyväskylän Jalkapalloklubia vastaan. Puskupaikan Hyyryselle pohjustivat Juri Kinnunen ja Jani Virtanen.

– Tärkeä tasoitus meille. ”Jamppa” käänsi hyvin keskelle. Ykkösen kärkikamppailu pysyi edelleen tasaisena, vaikka Jaro tulee tosin vielä lujaa takaa, totesi Hyyrynen, jolle maali oli jo kauden kymmenes.

– Meidän olisi pitänyt kuitenkin voittaa tämä peli. Annoimme omalla sekoilullamme JJK:lle helpon 1–2-johtomaalin. Toki JJK:kin olisi voinut tehdä jostain lisää maaleja, jatkoi Hyyrynen.

TPS:n seuraava kotiottelu on KPV:ta vastaan viikon päästä lauantaina.

– KPV on varmasti saanut lisäbuustia valmentajansa vaihdosta, ja heillä on muutenkin laadukas nippu. Tässä täytyykin mennä vain peli kerrallaan, mietti Hyyrynen.

JJK:n 1–2-osumasta syyllisyyttä saavat kantaa TPS:n laitapakki Juri Kinnunen ja maalivahti Oskari Forsman, jotka törmäilivät ottelun 53. minuutilla yhteen sillä seurauksella, että JJK:n hyökkääjä Jasin Abahassine pääsi pistämään pallon tyhjiin.

TPS hallitsikin etenkin ottelun toista puoliaikaa niin selvästi, että tasapeli oli turkulaisjoukkueelle selvä pettymys.

Tosin TPS saa kiittää myös erotuomari Petri Viljasta, joka hylkäsi JJK:n kulmapotkusta tekemän 1–3-maalin maalivahdin häirintänä.

JJK meni ottelussa 1–0-johtoon jo pelin seitsemännellä minuutilla, kun joukkueen tuore vahvistus Ilveksestä, Tomi Petrescu, ehti ensimmäisenä oikealta tulleeseen keskityspalloon.

TPS:n Ilari Mettälä tasoitti ottelun 26. minuutilla hienolla yksilösuorituksella. Mettälä eteni määrätietoisesti ja ampui voimalla pallon ohi JJK:n maalivahdin Ville Viljalan. Mettälälle 1–1-osuma oli jo kauden kahdeksas Ykkösessä.

– Meiltä hieman huolimatonta puolustamista ottelun alussa, minkä vuoksi JJK pääsi johtoon. Siinä mielessä tasoitukseni tuli tärkeään paikkaan, sanoi Mettälä.

– Meillä olisi ollut paikkoja ottaa tästä pelistä voittokin, mutta hyvä, että saimme edes sen 2–2-tasoituksen. Meillä oli tietysti epäonnea JJK:n toisessa maalissa. Yksikin piste oli silti meille tärkeä juttu, kommentoi Mettälä.

TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen oli kaksijakoisin mielin ottelun jälkeen.

– Olimme parempi joukkue, mutta annoimme JJK:lle yhden lahjamaalin. Joskus pallo pomppii niin. Kinnusen Jurilla oli mahdollisuus siinä kuitenkin putsata pallo pois, harmitteli Laurikainen JJK:n 2–1-johto-osumaa.

– Loimme paikkoja jo ensimmäiselläkin puoliajalla, mutta harmittava virhe vei täydet pisteet. Toisaalta ihan lopussa JJK:lla oli paha läpiajo, mutta onneksi selvitimme sen, muisteli Laurikainen.

Laurikainen oli erityisen tyytyväinen Abukar Mohamedin ja vasemman laidan esityksiin.

– ”Abu” pelasi hyvin, vaikka hän vähän väsyikin lopussa ja sen myötä alkoi tulla myös virheitä. Vasemmalla laidallamme Riku Sjöroos ja Juri Kinnunen onnistuivat hyvin JJK:n Mikko Mannista sekä Niko Markkulaa vastaan, kiitteli Laurikainen.

TPS:lla oli perjantai-illassa myös komea yleisömäärä, kun paikalla oli peräti 2320 katsojaa. Joni Peräaho sai varoitustilinsä täyteen JJK-ottelussa., ja hän on pelikiellossa KPV:tä vastaan.

TPS: Oskari Forsman; Sami Rähmönen, Miro Tenho, Rasmus Holma, Juri Kinnunen; Abukar Mohamed, Joni Peräaho (v), Niklas Blomqvist (60. Jani Virtanen); Ilari Mettälä (78. Oskari Jakonen), Mikko Hyyrynen, Riku Sjöroos (86. Patrik Lomski).

JJK: Ville Viljala; Niko Markkula, Antto Tapaninen, Matti Lähitie, Joona Itkonen; Mikko Manninen, Tommi Kari (v), Saku Leppänen, Benno Haslian (78. Settyslas Loutelamio); Tomi Petrescu (68. Iiro Järvinen), Jasin Abahassine (89. Gael Junior Etock).

Jari Welling
Kuva: Tara Jaakkola

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: