mika_laurikainen007

TPS jatkoajalla cup-voittoon

7.3.2016 - 1:06 Tagit:, ,

Takavuosien taikaa ja ainakin pikku klassikon aineksia oli havaittavissa, kun TPS ja uutta nousua yrittävä TamU kohtasivat cup-väännössä Pirkkahallissa. Samassa paikassa, jossa joukkueet viimeksi olivat vastakkain lähes prikulleen viisi vuotta sitten.

Ykkösessä pelaava vierailija ja Kolmoseen tulevaksi kaudeksi noussut kotijoukkue saivat eroa toisiinsa vasta jatkoajalla. Jani Virtasen upea läpisyöttö vapautti Riku Sjöroosin voittomaalin tekoon 105. minuutilla.

TamU antautui tähän ja Niklas Blomqvist, Sami Rähmönen ja Ilari Mettälä pääsivät vielä koristelemaan lukemiksi 0 – 4 (0 – 0, 0 – 4).

Hiljattain Palloseuran kanssa loppukaudeksi sopimuksen tehnyt, Pietarsaaren Jarosta Turkuun palannut 27-vuotias Virtanen oli kunnon pelipäällä. Mies aloitti kärjessä, mutta tiputti Mettälän kentälle tulon jälkeen tutummalle alueelleen kymppipaikalle.

Tämä myös terävöitti TPS:n peliä ja toi hyökkäyksiin lisää variaatioita.

Pallonhallinta oli ensimmäisellä kolmevarttisella täysin turkulaisten, mutta tiiviisti puolustaneen TamUn puolustus kesti hyvin. Omassa päässäkin oli pari kertaa osuma lähellä, kun puolustuksessa kommunikointi pätki.

– TamU puolusti todella organisoidusti. Joukkue on vähintään Kakkosen tasoa, kehaisi turkulaisvalmentaja Mika Laurikainen.

Toisella puolikkaalla Palloseura jatkoi tuloksetonta jauhamistaan ja pyöritti peliä, mutta oli joutua itse tappiolle. Niclas Kalatsevin kanuuna 25 metristä kajahti kuitenkin vieraiden onneksi pystytolppaan.

Kun Jani Virtanen teki saman tempun lisäajalla vapaapotkusta, oli ottelu valmis jatkoajalle.

– En ollut huolissani missään vaiheessa. Tiesin, että kun jaksamme pitää vauhtia yllä, niin voitto tulee, vakuutti Laurikainen.

Suomen Cupin viidennen kierroksen arvontapäivä on 14.3. Tuolloin kilpaan liittyvät myös loput kuusi Veikkausliigan joukkuetta.

TPS:n kokoonpano: Jere Aalto, Juri Kinnunen, Mikael Liespuu, Miro Tenho, Niklas Friberg, Jonni Peräaho, Juho Montola (Niklas Blomqvist 90. min.), Waltteri Peltola (Ilari Mettälä 58. min.), Riku Sjöroos, Roope Läpinen (Sami Rähmönen 58. min.), Jani Virtanen.

JARI IKOLA

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: