FBL EUR C3 LIVERPOOL SEVILLA SCREENING

Totuus iski Liverpoolia karusti

19.5.2016 - 10:01 Tagit:, ,

Perinteikäs Liverpool on jalkapalloseurana sen verran raskasliikkeinen instituutio, ettei sen menestyskurssin kääntäminen onnistu pikavauhtia. Sen koki Eurooppa-liigan loppuottelussa Liverpoolia luotsaava saksalainen Jürgen Klopp.

Muutosvalmentajaksi kesken kauden pestattu Klopp seurasi avuttomana, kun hänen unelmansa merkittävän seurakilpailun voitosta murskaantui finaalin toisella puoliajalla. Vastustaja Sevilla nousi 0–1-tappiolta 3–1-voittoon ja pääsi juhlimaan Eurooppa-liigan mestaruutta kolmantena vuonna peräkkäin.

Kaikki näytti Liverpoolille hyvältä vielä ensimmäisellä puoliajalla. Daniel Sturridge vei 35. minuutilla joukkueensa johtoon tarkalla laukauksella. Tilanteisiin nähden Liverpoolin johto olisi voinut olla suurempikin.

Kevin Gameiron 1–1-salamatasoitus vain 19 sekuntia tauon jälkeen jähmetti Liverpoolin. Coke iski vielä kaksi maalia, ja espanjalaisjuhla oli valmis.

– Heidän avausmaalillaan oli iso vaikutus peliin. Menetimme uskon pelitapaamme, ryhmityksemme kentällä rakoili. Emme enää pelanneet tiiviisti, mikä on ollut ongelma aiemminkin, Klopp pohdiskeli.

Klopp pistää pelaajat töihin

Totuus iski Liverpoolia päin karusti. Englannin Valioliigassa sivuosassa kauden mittaan ollut joukkue haki eurofinaalista Mestarien liigapaikkaa toiveikkaasti.

– Nyt on selvää, ettemme pelaa ensi kaudella kansainvälisissä kilpailuissa. Se tarkoittaa, että meillä on aikaa harjoitella, tehdä lujemmin töitä, Klopp lupaili.

– Vielä joku päivä kaikki puhuvat, että tappio Sevillalle oli Liverpoolin uuden menestyksen alku, Klopp uskotteli.

Sevilla nappasi Eurooppa-liigan mestaruuden kylkiäisenä paikan ensi kauden Mestarien liigaan. Sen menestys ei tämän kauden Mestarien liigassa huimannut, sillä espanjalaisseura jäi D-alkulohkossa Manchester Cityn ja Juventuksen taakse ja jatkopeleistä.

Eurooppa-liigaa Sevilla hallitsee.

– Tämä on meidän kilpailumme, mutta nyt pääsemme taas pelaamaan Mestarien liigaa, Sevillan mestarivalmentaja Unai Emery pyöritteli.

TS-STT-AFP

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: