LKS 20170429 HJK:n Moshtagh Yaghoubi ja FC Interin Timo Furuholm jalkapallon Veikkausliigan ottelussa HJK - Inter Helsingissä 29. huhtikuuta 2017. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Timo Furuholm ampui Interille maukkaan pisteen

29.4.2017 - 19:58 Tagit:, , , , , , ,

Helsingin Jalkapalloklubin kannattajat lauloivat jo voittolauluaan, kun Turun Interin Timo Furuholm iski kuin salama ja hiljensi HJK:n fanipäädyn. Furuholm nosti lisäajalla turkulaiset 1-1 tasapeliin jalkapallon Veikkausliigan ottelussa. Furuholm pääsi niittaamaan maukkaan pisteen Interille haistettuaan maalipaikan, joka siunaantui Furuholmille, kun Interin Julien Faubert laukoi ja HJK:n maalivahti Thomas Dähne torjui pallon eteensä.

Ottelu pelattiin niin hirvittävässä tuiskussa ja räntäsateessa, että pelaajat olivat kentällä pahasti kohmeessa, mutta Interin leirissä viime hetken tasoitusmaali lämmensi kummasti tunnelmaa.

– Minulle tämä tasapeli oli henkilökohtaisesti iso asia, sillä aina aiemmin täällä on kolissut pahasti naamaan. Olihan HJK pelissä parempi, mutta tiesin, että jos vain saamme edes yhden tontin, niin voimme saada maalin aikaiseksi. Niin me vain roikuttiin mukana tuurilla ja taistellen ja hyödynsimme paikan, kun se lopulta tuli. Sitä ennen saimme pallon jo kerran ylärimaan, kun ”Obi” (Faith Obilor) yritti laittaa pallon omiin, Timo Furuholm sanoi.

Muuten ottelu oli lähes täysin HJK:n hallussa. Varsinkin avausjaksolla kotijoukkue hallitsi kenttätapahtumia miten tahtoi. HJK rullasi kuin kone hyökkäyksiään kohti Interin kenttäpäätyä ja sai maalinkin tehtyä, kun 27. minuutilla Demba Savagen syötöstä Alfredo Morelos paukutti pallon maaliin.

Veikkausliiga HJK - Inter

– Mielestäni se maali oli paitsio. Harmitti, koska se tapahtui täysin linjamiehen nenän edessä. Sen takia olinkin niin vihainen siinä tilanteessa. Mutta täytyy olla tyytyväinen pisteeseen. HJK oli kuitenkin vastassa ja tuommoinen keli oli pelata. Kyllä jätkät näyttivät nyt sitä tahtoa, henkeä ja taistelua, mitä tässä jengissä oli läpi koko talven, Interin valmentaja Shefki Kuqi sanoi.

Pelikeli oli tosiaan niin rankka, että heikompaa hirvitti. Taivaalta satoi rännän ja lumen sekaista märkää ainetta ja kylmä tuuli puhalsi vimmaisesti.

– Hypotermia oli lähellä. En ole koskaan aiemmin pelannut tuollaisessa säässä, vaikka kylmässä olen pelannut esimerkiksi Saksassa. Puoliajalla kopissa oli pahannäköistä, kun jengi ei tuntenut sormiaan ja kaikki vain hytisivät. Toisella jaksolla oli jo helpompaa pelata, kun sai lämmitellä paikkoja kopissa puoliajalla, Timo Furuholm kertoi.

Täydet pisteet täytyy antaa valmentaja Kuqille, joka piti koko ottelun ajan kentän laidalla päällään vain ohutta pukua. Miehellä on pakko olla hylkeen nahka, sillä niin kylmä viima kentällä kävi.

Veikkausliiga HJK - Inter

– Kun tuolla taistelee ja luistelee, niin hyvin siellä pysyy lämpimänä, Kuqi naurahti.
Heti ottelun jälkeen vitsit näyttivät olevan vähissä, kun Interin Njazi Kuqi kävi suurieleisesti kuittailemassa HJK:n fanipäädylle ja hetken jo näytti siltä, että fanit olisivat valmiita juoksemaan kentälle selvittelemään asiaa Kuqin kanssa. Myös Furuholm meni mukaan tervehtimään HJK:n kannattajia tai rauhoittelemaan Kuqia.

– Näytti siltä, että kaikki 3000 HJK:n kannattajaa olisit olleet valmiita lähtemään ”Nassen” kanssa tanssille. Itse ajattelin mennä sinne hieman juhlimaan työpistettämme. Siinä oli kuitenkin molemmilla joukkueilla 90 minuuttia aikaa hoitaa homma kotiin ja nyt päädyttiin tasapeliin.

Veikkausliiga HJK - Inter

Urheilutieto
Kuvat: Lehtikuva / Jussi Nukari

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: