tps

Tepsi liukasteli mutta voitti Oulussa

30.9.2017 - 21:23 Tagit:, , , ,

OPS–TPS 1–2

Turun Palloseura piti nousupallon jalkapalloliigaan omissa jaloissaan voittamalla lauantaina Oulun Raatin kentällä paikallisen Palloseuran 2–1.

TPS on askeleen edellä viime kautta ja potkun verran lähempänä liiganousua kuin viime syksynä.

Näin se on, vaikka Tepsin päävalmentaja Mika Laurikainen ymmärrettävästi ei vielä tuulettele.

– Kaksi peliä. Ne voi pelata ainoastaan yksi kerrallaan. Ensin Gnistan, sanoo Laurikainen, mutta myöntää joukkueessa olevan ripaus lisää kovuutta viime kauteen.

– No, viime kaudella monta tällaista vaikeaa peliä päättyi tasuriin, nyt on pystytty voittamaan. Oltiin tänäänkin parempia, uskottiin tekemiseemme, tehtiin työt ja saatiin kiitos, purkitti Laurikainen lähes tyhjän stadionin (141 katselijaa) edessä pelattua iltaa.

Yleisömäärä ei siis inspiroinut, mutta asenne oli vierailla rautaa. Joukkue tietää missä on iso maali ja mitä sen saavuttaminen vaatii.

– Pelattiin huono peli, mutta voitettiin, eli siitä tuli hyvä, hymähti Laurikainen.

– Kenttä oli pehmeä ja ensimmäinen jakso oli yhtä horjuvaa pystyssä pysymisen yrittämistä, päävalmentaja jatkoi.

Turkulaiset olivat kuitenkin joukkueena parempia eikä kotijoukkue OPS saanut ensimmäisellä jaksolla yhtään maalipaikkaa.

– Viimeksi täällä OPS sai harvat paikkansa erikoistilanteista. Sama tällä kerralla. Olen tyytyväinen siihen, että heikompanakin iltana joukkue tekee asiat oikein. Tänään oltiin huonoja avausjaksolla, parempia toisella ja se riitti, kun oltiin koko ajan parempia kuin vastustaja, sanoi Laurikainen.

– Kumpikin sai yhden onnekkaan pomppumaalin. Opsilla ei muita paikkoja ollutkaan, joten me ansaitsimme voittomme, mietti Laurikainen.

Tepsin tärkeän voiton taannut maali tuli vasta viisi minuuttia ennen ottelun päätösvihellystä.

– Se oli hieno tekomaali, pelimiesten tekemä, arvosti Laurikainen.

Mika Ääritalo pisti pystyyn Jonni Peräaholle, joka täräytti pallon etukulmasta sisään, 2–1 ja kolme pinnaa Turkuun. Oskari Jakonen oli vienyt Tepsin johtoon heti toisen jakson alussa.

– Tyytyväinen pitää olla. Nyt bussilla kotiin, lepoa ja harjoittelua ennen seuraavaa iltaa. Nämä kaksi viikkoa käytetään siihen, että ollaan valmiita kun Gnistan tulee vastaan, mietiskeli Laurikainen.

Tepsin seuraava ottelu on kotona 14. lokakuuta Oulunkylän Gnistania vastaan. Turkulaisten kanssa liiganoususta taisteleva FC Honka käy samana päivänä Raatissa Oulun Palloseuran vieraana.

Päätöskierroksella Honka isännöi Tepsiä. Tepsin ja Hongan ero ennen kahta viimeistä kierrosta on kolme pistettä. Ykkösen voittaja nousee, kakkosen karsii.

Ari Stenius
Kuva: Pekka Peura

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: