tps vs inter1

Tenho puski TPS:n tasoituksen derbyssä

10.2.2017 - 18:47 Tagit:, , , , , , , , , , , , , , , ,

Inter–TPS 2–2

TPS:n toppari Miro Tenho puski toisen puoliajan lisäajalla vapaapotkusta Turun derbyn päätösnumeroiksi Suomen cupissa 2–2 (1–0). Viime hetken tasoitus Javenture-areenalla tuntui perjantaina TPS-leirissä kuin voitolta, kun taas Inter-leiri oli ilman muuta pettynyt.

Inter jatkaa joka tapauksessa kolmen kierroksen jälkeen D-lohkon kärjessä seitsemällä pisteellä. TPS on viidessä pisteessä.

– Hyvään paikkaan tasoitus, jonka myös ansaitsimme. Joku jatkoi vapaapotkumme minulle, taisi olla ylös noussut maalivahtimme. Sain siitä sitten nikattua tarpeeksi kulmaan, kuvaili Tenho osumaansa.

Turhan viime hetken erikoistilanteen vastustajalle tarjoili rikkeellään Interin Timo Furuholm.

Kuumassa paikalliskamppailussa erotuomari Joni Hyytiä jakeli peräti seitsemän keltaista korttia, mutta TPS:n Tenhon mielestä vähemmälläkin olisi selvitty.

tps vs inter2

– Totta kai derby-pelissä oli tunnetta, mutta ei se mennyt niin sanotusti yli missään kohtaa. Ei ollut rumia taklauksia, näki Tenho.

Viime kaudella ylimmillään Ykköstä tuominut Joni Hyytiä tuli ottelun erotuomariksi pikahälytyksellä, kun Mattias Gestranius loukkasi pohkeensa.

Suomen cupin varoitukset jäävät voimaan myös liigaan, joten pelaajat eivät turhia varoituksia haluaisi mistään hinnasta.

Myös TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen arvosteli vain 28-vuotiasta Hyytiää ja avustavaa erotuomaria Mika Lamppua.

– Teimme tasoituksen jo aiemmin, mutta selvä maalimme vihellettiin paitsioksi. Se oli avustavan erotuomarin virhe. Meiltä vietiin myös kaksi pilkun paikkaa, huomautti Laurikainen.

Interin päävalmentaja Shefki Kuqi puolestaan vimmastui voiton käännyttyä viime sekunnilla tasapeliksi niin paljon, että hän ryntäsi Javenture-areenalta pikatahtiin pois päätösvihellyksen jälkeen ja ”Sheriffin” kommentit jäivät saamatta.

Interin 1–0-johtomaalin 24. minuutilla läpiajostaan tehnyt Mika Mäkitalo kiteytti kuitenkin koko joukkueensa tuntemukset ytimekkäästi ilmoille.

– Tämä ottelu olisi pitänyt vain hoitaa. Tällaisia viime hetken tasoitusmaaleja ei voi vain hyväksyä. Emme voi antaa vastustajalle tuollaisia erikoistilanteita, painotti Mäkitalo, jonka oma maali 24. minuutilla oli kuitenkin kokeneen pelimiehen osuma.

– Maali tuli harjoitellusta kuviostamme. Tarkoituksemme oli tehdäkin juuri tuollaisia pystyjuoksuja. Lucas Garcialta hyvä syöttö, sanoi Mäkitalo.

Myös TPS:n 1–1-tasoitus 53. minuutilla syntyi Tenhon 2–2-tasoituksen tavoin erikoistilanteesta, kun Rasmus Holma niittasi pallon maaliin kulmapotkun jälkitilanteesta. Interin maalivahti Henrik Moisander pudotti Jani Virtasen antaman kulman käsistään, ja Holma reagoi maalinedusruuhkassa tilanteeseen nopeimmin.

tps vs inter3

Inter meni uudelleen johtoon kuusi minuuttia myöhemmin, kun vaihdosta sisään tullut Benjamin Källman teki 2–1-maalin terävän kuljetuksensa päätteeksi.

– Sisääntuloni oli hyvä, mutta on todella harmi, että annoimme vastustajalle tuollaisen maalin aivan pelin viimeisellä sekunnilla. Lopussa näki sen, että TPS on ehtinyt treenata meitä kauemmin, kun heillä riitti lopussakin vielä energiaa, mietti Källman.

Inter kohtaa seuraavaksi Suomen cupissa ensi viikon lauantaina Javenture-areenalla Pallo-Iirot. TPS pelaa Vantaan Korsossa samana päivänä Legirus Interiä vastaan.

Inter: Henrik Moisander; Kevin Mombilo (v), Niko Markkula, Kosta Manev, Henri Lehtonen (v); Mika Mäkitalo, Ari Nyman (71. Philip Njoku), Julien Faubert, Lucas Garcia (66. Albion Ademi); Njazi Kuqi (57. Benjamin Källman), Timo Furuholm (v).

TPS: Jonathan Viscosi; Jami Siirtola (79. Sami Rähmönen, v), Miro Tenho (v), Rasmus Holma (v), Juri Kinnunen; Juho Montola, v (60. Waltteri Peltola), Jani Virtanen, Niklas Blomqvist; Ilari Mettälä (70. Oskari Jakonen), Mika Ääritalo, Riku Sjöroos.​

Jari Welling
Kuvat: Jari Laurikko

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: