Urheilu

Tammisen unelmavapari avasi portit

1.9.2014 - 8:55 Tagit:, , , ,

Koko kauden liigan peränpitäjänä ollut TPS hyvästeli sunnuntain kierroksen jälkeen sarjan jumbosijan. Omasta pelistä voitto, Honka hävisi pelinsä VPS:lle, ja näin Tepsi ohitti vähemmän huonon maalisuhteensa takia sarjataulukossa espoolaisnippu Hongan.

Pelin jälkeen Kupittaan stadionin käytävillä palloilikin iloisia tepsiläisiä. Ottelun ehdottomiin hahmoihin lukeutunut Eero Tamminen tuntui olevan sen verran vapautuneissa fiiliksissä, että ei turhia miettinyt pukeutumiskoodeja, vaan ilmestyi lehdistön tentattavaksi puolipukeissa. Tämä hänelle sallittakoon, sillä katsomoon näytti siltä, että Tammiselta onnistui kentän puolella melkein kaikki mitä hän yritti.

– Ei se eka puoliaika hyvä ollut. Toisella puoliajalla sain sitten maalista itseluottamusta, laituri itse näki.

Itseluottamusbuusti tuli vapaapotkusta, jollaisia Kupittaalla ei ole juuri todistettu; rankkarialueen nurkilta suora kuti yläriman kautta verkon perukoille.

– Vähän mietin, että pitäisikö tehdä sivusiirto, mutta päätin vetää suoraan. (Sami) Rähmösen kanssa yleensä vedämme vaparit, mutta minua siinä rikottiin niin sain myös vetää, Tamminen availi.

Urheilu

Sankareita riitti

TPS:lle kaksi maalia teki lainanuorukainen Joachim Osvold.

– Hyvä voitto meille, norjalainen aloitti.

– Ensimmäinen maalini tuli rankkarista, ja ne pitää aina pistää sisään. Tiesin jo ennen peliä, että jos tulee rankkari, niin minä vedän sen. Harjoittelen rankkareita paljon, Osvold kertoi.

Toisen osumansa 19-vuotias hyökkääjä pääsi pistämään tyhjiin TPS:n suoraviivaisen hyökkäyksen päätteeksi.

– Siinä tuli hyvä syöttö Niklakselta (Blomqvist). Luulin kyllä, että hän vetää, mutta siitä tuli hyvä passi, Osvold naureskeli.

– Haluan vielä tehdä maalin jokaisessa pelissämme, hän vielä toisteli mantraansa.

Toppari Miro Tenho sai puolestaan aivan rauhassa nupata uransa ensimmäisen liigamaalin Tammisen tarkasta keskityksestä.

– Tämä on meille loistava tulos. Oma maali tietysti maistui, ja se tuli vielä hyvään paikkaan, Tenho makusteli.

19-vuotias Tenho on noussut TPS:n runkopelaajaksi ja pelaa varmalla perustasolla illasta sekä ottelusta toiseen. Tällä kertaa uurastus palkittiin kolmella pisteellä ja debyyttimaalilla.

– En ihan tällaista kautta odottanut kun talvella tulin Tepsiin. Olen vaan yrittänyt pelata mahdollisimman hyvin, Tenho myhäili ja viittasi vielä lyhyehköön taipaleeseensa pääsarjatason palloilijana.

Urheilu

Laurikainen säteili

TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen myönsi heti pelin jälkeen, että nousu suoran putoajan paikalta pykälää ylemmäs oli myös henkisesti iso asia.

– Sillä on valtava vaikutus. Tuolla kopissa on nyt paljon tyytyväisiä pelaajia. Edes meille tehdyt kaksi maalia eivät himmennä tämän arvoa, Laurikainen sanoi ja viittasi RoPS:n viimehetken osumiin.

– 4–0-johto taisi vähän yllättää meidät, emme ole ennen olleet sellaisessa tilanteessa. Mutta nyt olemme todella mukana taistelussa sarjapaikasta, ja meillä on hyvät lähtökohdat siihen, Laurikainen summasi.

Urheilu

RoPS:lla oli pelin jälkeen kiire pohjoiseen vievään junaan, mutta aina sanavalmis valmentaja Juha Malinen ehti silti avata sanaisen arkkunsa.

– Meillä oli ihan tarpeeksi paikkoja, mutta emme saaneet niistä sisään. Kaikki kunnia Tepsille, heillä oli sielu ja sydän mukana, Malinen myönsi.

Turun Sanomat
JUUSO HÄMÄLÄINEN

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: