moisander2

Suomi vaa’ankielenä jalkapallon MM-karsinnoissa

25.9.2017 - 19:17 Tagit:, , , , , , , , ,

Suomi pääsee lokakuussa jalkapallon miesten MM-karsintojen loppusuoralla vaa’ankieleksi, kun se kohtaa I-lohkon päätteeksi kisapaikkaa tavoittelevat Kroatian ja Turkin.

Kroatia johtaa Islannin kanssa lohkoa tasapistein, ja Turkki on Ukrainan ohella kärkikaksikkoa kaksi pistettä jäljessä. Lohkovoittaja selviytyy Venäjän lopputurnaukseen suoraan, lohkokakkonen pääsee jatkokarsintoihin.

Kahdessa edellisessä karsintaottelussaan sekä Islannin että Kosovon 1–0 voittaneella Suomella on pelissä enää ylpeys. Sitä koettelee seuraavaksi 6. lokakuuta Kroatia, joka haluaa, että sen kotiottelu siirretään alkuperäisestä pelipaikasta Osijekista Rijekaan, yli 300 kilometriä itäisestä Kroatiasta Adrianmeren mutkaan.

Virallisesti Kroatia perustelee siirtohalujaan Osijekin kentän huonolla kunnolla. Taustalla on taktiikkaa, kun maa havittelee MM-kisapaikkaa keinolla millä hyvänsä.

– Teimme vastineen Kroatialle. Haluamme, että puolueeton edustaja tarkistaa Osijekin kentän kunnon, Palloliiton maajoukkuepäällikkö Lennart Wangel kertoi.

Euroopan jalkapalloliiton Uefan tarkkailijan on määrä käydä arvioimassa kenttäolot Osijekissa tiistaina. Tarkkaa takarajaa ei ole, milloin pelipaikka ratkeaa.

– Olemme vielä toiveikkaita, että ottelu pelataan Osijekissa, Wangel sanoi.

Pohjanpalo toipunut

Suomi haastaa Kroatiaa seesteisestä lähtökohdasta, kun alla on kaksi peräkkäisvoittoa. Päävalmentaja Markku Kanerva tähyää jo eteenpäin, EM-karsintoihin.

– Voitot (Islanti, Kosovo) olivat tulevaisuutta ajatellen tärkeitä, Kanerva myönsi.

Hän saa Kroatiaa vastaan vaihtoehdon hyökkäykseen, kun Leverkusen-kärki Joel Pohjanpalo on toipunut lonkkavammastaan.

Puolustajat Juhani Ojala ja Joona Toivio ovat toipuneet Islanti-ottelun tälleistään, ja kapteeni Niklas Moisander palaa maajoukkueeseen sitten kesäkuun. Sitä vastoin Islantia vastaan voittomaalin ampunut Alexander Ring on sivussa samassa ottelussa saamansa jalkavamman vuoksi.

A-maajoukkueen ensikertalainen on Valko-Venäjällä pelaava hyökkääjä Pyry Soiri.

STT–REIMA RAUTIAINEN

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: