LKS 20171008 Pyry Soiri Suomen jalkapallomaajoukkueen tiedotustilaisuudessa Turussa 8. lokakuuta 2017. Maanantain Turkki-ottelu päättää Suomen miesten MM-karsinnat. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Soiri veti pallon verkkoon ja itsensä islantilaissydämiin

8.10.2017 - 17:31 Tagit:, ,

Pyry Soirille perjantai-ilta Kroatian Rijekassa oli ikimuistoinen. Maali 90. minuutilla tasoitti loppuluvuiksi 1–1 ja toi upean alun kymmenen minuuttia aiemmin kentälle vaihdetun Soirin toivottavasti pitkään jatkuvalle A-maajoukkueuralle.

– Olen iloinen päästyäni tekemään maajoukkuedebyytin. Ja ihan hyvällä tavalla se lähti, Soiri tiivistää sen kummemmin hehkuttelematta.

– Menin kentälle, ja hyökkääjänä haluan tehdä maaleja. Nyt pallo tippui minulle hyvin, ja minä vedin. Ja se meni maaliin.

Maaliin mennyt pallo siivitti Soirin, 23, sankariksi paitsi kotimaassa myös Islannissa. Saarella riemuittiin perjantaina omasta 3–0-vierasvoitosta Turkissa sekä Kroatian tasapelistä, joiden ansiosta Islanti ottaa maanantaina historiansa ensimmäisen paikan jalkapallon miesten MM-lopputurnaukseen, jos voittaa lohkojumbo Kosovon.

Soiri sai kiitosta Islannin presidentiltä ja hänelle perustettiin faniklubi. MM-unelman jo käsinkosketeltavasta toteutumisesta huumaantuneet saarelaiset lupailivat muun muassa patsasta Soirille.

– Ihan kivalta tuo tuntuu. Tärkein asia totta kai on auttaa Suomea, mutta hyvä kun tuo maali auttoi islantilaisia ja pääsevät lopputurnaukseen. Olen iloinen heidän puolestaan, ja toivottavasti sitten joskus tulevaisuudessa auttavat meitä, Soiri myhäilee ja kertoo ilahtuneensa kovasti kaikista saamistaan viesteistä.

Sankaritekojen jatkoa olisi tilauksessa maanantai-iltana Turussa, kun Suomi ja Turkki päättävät MM-karsintansa.

– Toivottavasti pääsee pelaamaan. Ja sen ajan minkä pelaan, annan kaikkeni, Soiri sanoo.

STT–JANNE LEHIKOINEN

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: