LKS 20171109 - 2-0 -maalintekijä Robin Lod (vas.) juhlii Teemu Pukin (kesk.) ja 1-0 -maalintekijän Pyry Soirin kanssa jalkapallon A-maaottelussa Suomi vs Viro Helsingissä, 9. marraskuuta 2017. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Soiri ja Lod tehoilivat Suomen 3–0-voiton

9.11.2017 - 21:11 Tagit:,

Suomen jalkapallomaajoukkue päätti vuotensa pelit ja hyvän syksynsä komeasti, kun se kaatoi sateisella Töölön stadionilla Viron selvästi ja varsin ansaitusti 3–0. Suomen maaleista iski Robin Lod kaksi ja Pyry Soiri yhden.

Suomi iski veljeskansan tekonurmen pintaan jo ottelun avauspuolituntisella. Kohtuullisen tasaisen, vaikkakin Suomen hienoisesti jo hallinneen, alkuvaiheen jälkeen vähälukuinen katsomo palkittiin kauniilla yksilösuorituksella 27. minuutilla. Tänä syksynä maajoukkueeseen vauhdilla pyrähtänyt Soiri viimeisteli avausmaalin hyvinkin nätisti.

A-maajoukkueuransa lokakuussa maalilla Kroatiaa vastaan avannut laitamies Soiri sai pallon sivurajan tuntumaan, eteni sitten keskemmälle pyörittäen virolaispuolustaja Joonas Tammin täysin pihalle, ja laukoi pienestä kulmasta tarkasti takatolpan juureen. Suomen liigan SJK:ssa pelaava virolaismaalivahti Mihkel Aksalu oli voimaton.

Soiri ei jäänyt lepäämään laakereilleen, vaan jo alle viisi minuuttia myöhemmin hän järjesti tulostaululle lisää. Nätti syöttö virolaispuolustuksen edestä löysi rangaistusalueen keskeltä Lodin, joka täräytti maajoukkueuransa toisen maalin.

Valko-Venäjän liigan Soligorskissa leipänsä tienaavan Soirin, 23, tilastot maajoukkueessa ovat aika lailla huikeat: kaksi maalia, kaksi maalisyöttöä. Ja tuo kaikki uran 50 ensimmäisen peliminuutin aikana, sillä debyytissään Kroatiassa hän pelasi kymmenen minuuttia ja EM-karsinnan päätöspelissä Turkkia vastaan kahdeksan. Soiri syötti Joel Pohjanpalon 2–2-tasoitusmaalin Turkkia vastaan.

Toiselle puoliajalle pyöriteltiin sitten vaihtorulettia, mutta Suomen peli ei kärsinyt. Jakson yhdeksännellä minuutilla Lod pääsi viimeistelemään maalin edestä 3–0, kun Viron viiden miehen puolustuslinja repeytyi suomalaissyöttelyyn.

Suomen edellisestä kolmen maalin voitosta ehti vierähtää reilut 4,5 vuotta (Luxemburg 3–0 maaliskuussa 2013), mutta musertavampaankin tulokseen oli saumoja. Pohjanpalo missasi mahtipaikan, Thomas Lamin hieno kaukoveto kiertyi yli maalin, Lodin hattutempun torjui kahdesti Aksalu, ja Jasse Tuomisen läpiajon SJK-vahti selvitti myös.

Mutta siitä viis. Huuhkajat matkaa ensi vuoteen voittajana ja lopulta positiivisella vuosisaldolla: 11 ottelua, neljä voittoa, neljä tasapeliä ja kolme tappiota. Syksyn 2017 peleistään Suomi voitti kolme ja pelasi kaksi tasan, joten tappioton putki on jo viiden ottelun mittainen.

STT–JANNE LEHIKOINEN

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: