tps naiset

Sarjanousija nöyryytti TPS:n naisia

2.7.2017 - 17:58 Tagit:, , , , ,

JyPK – TPS 3-0

Kaksi kaukovetoa ja väkivahvan Gentjana Rochin maali olivat liikaa turkulaisille. TPS:n peli meni hosumiseksi.

TPS:n naisille sopivat näköjään huonosti totutusta poikkeavat pelikentät. Toukokuussa TPS pelasi kotipelinsä Paimiossa HJK:ta vastaan ja hävisi. Nyt tuli kauden toinen tappio, kun sarjanousija JyPK pelasi evakkokentällä Vaajakoskella.

Edellisessä ottelussa turkulaiset iloittelivat kahdeksan maalia Oulun verkkoon, mutta nyt ei ollut oikein asiaa edes tekopaikoille.

– JyPK oli parempi tänään rehellisesti sanottuna. Ei saatu oma peliä pyörimään. Jäätiin vähän jalkoihin, sanoi TPS:n ykköspalkittu Riikka Ketoja.

Jyväskylä oli todella työteliäs porukka. Lavdije Begolli rakentaa hyvin hyökkäyksiä ja kärjessä Gentjana Rochi on väkivahva pelaaja, jolta palloa ei meinaa millään saada pois. Rochi nousi maalitilastossa jo kolmanneksi boksista laukomallaan osumalla, mutta kaksi muuta JyPK:n maalia olivatkin sitten todellisia kaukolaukauksia.

Henna-Riikka Honkanen pamautti 1-0 -maalin 30 metristä yli TPS:n maalissa torjuneen Milla-Maj Majasaaren ja Pauliina Ritvanen laittoi putoavan lehden liikkeelle sivurajan tuntumasta. Ritvasen 3-0 -maali loppuhetkillä oli viimeinen niitti TPS:lle.

– Tiedettiin, että ne tekee tommosia maaleja. Olivat edellisissäkin peleissä iskeneet kaukaa. JyPK puolusti kyllä todella hyvin tänään, kehui Ketoja kotijoukkuetta.

TPS:n valmentaja Sami Haltia kaivoi työkalupakistaan kaikki mahdolliset keinot lisätäkseen hyökkäysvoimaa, mutta yritykset yllättää JyPK:n maalivahti Pauliina Tähtinen jäivät vaisuiksi.

– Hosuttiin tänään omassa pelissä. Olisi pitänyt olla rohkeampi ja mennä sillä asenteella, millä muissakin peleissä, tuumaili Riikka Ketoja.

TPS:n keskitykset olivat heikkoja ja kaukovedot kovin kevyitä tai sitten ne menivät reilusti ohi maalista.

– Tiedettiin kyllä, että JyPK on ottanut kaikilta kärkiporukoilta pisteitä, mutta nyt täytyy vain sulatella tämä pois ja ottaa opiksi. Ensi lauantaina sitten Åland Unitedia vastaan sellaisella raivolla, mitä meistä lähtee, lupasi Ketoja.

Raivoa ja kaksinkamppailuvoimaa saakin lisätä oikein isolla kauhalla, jotta TPS palaa taas omalle tasolleen.

Pasi Hautala
Kuva: Tiina Hautamäki

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: