FBL EURO 2016 MATCH7 GER UKR

Saksa avasi kisansa voitolla, vaikka Ukraina yrittikin yllättää

13.6.2016 - 0:30 Tagit:,

Jalkapallon EM-lopputurnauksen suursuosikkeihin lukeutuva Saksa avasi kisansa 2–0-voitolla Ukrainasta C-alkulohkon ottelussa Lillessä. Voitto tuli saksalaisen varmasti, mutta toki hallitsevalla maailmanmestarilla riitti tekemistä.

Valenciassa pelaava toppari puski Saksan johtoon 19. minuutilla Toni Kroosin antamasta vapaapotkusta. Ukraina loi kuitenkin paikkoja, ja Saksan kapteenina toiminut maalivahti Manuel Neuer pysäytti niin Jevgeni Konopljankan kuin myös Jevgeni Hatsheridinkin yritykset.

Vaarallinen laitamies Konopljanka pääsi sitten avauspuoliajan lopulla todella lähelle, mutta Jerome Boatengin akrobaattinen pelastus maaliviivalta piti Saksan johdossa. Pian sen jälkeen Ukraina sai pallon maaliin, mutta Andrii Jarmolenkon “osuma” jäi merkitsemättä aikakirjoihin paitsion takia.

Toisella puoliajalla Ukraina jahtasi tasoitusta, mutta tuloksetta. Ja lopullisesti saksalaisvoiton naulasi kokenut Bastian Schweinsteiger, joka viimeisteli lisäajan toisella minuutilla Mesut Özilin upeasta esityöstä. Vain hetkeä aiemmin vaihdosta kentälle tullut, tällä kaudella loukkaantumisista kärsinyt 31-vuotias Schweinsteiger riemuitsi maaliaan täysin rinnoin.

– Tuntuu todella hienolta. En ole pelannut tällä kaudella kuin 300 minuuttia, ja näissä kisoissa vasta viisi. Hienoa, kun muut ovat niin iloisia puolestani. Ihmiset joskus unohtavat sen, kuinka vaikeaa on tulla takaisin loukkaantumisten jälkeen. Uskon voivani auttaa joukkuetta, ja toivon, että pystyn pelaamaan enemmän vielä kisojen aikana, iloinen Schweinsteiger totesi tv-haastattelussa pelin jälkeen.

Aiemmin sunnuntaina pelatussa lohkon avauspelissä Puola voitti Pohjois-Irlannin 1–0. Lohko jatkuu torstaina otteluilla Ukraina–Pohjois-Irlanti ja Saksa–Puola.

TS-STT-AFP

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: