LKS 20171201 National team coaches pose as screens display the groups during the Final Draw for the 2018 FIFA World Cup football tournament at the State Kremlin Palace in Moscow on December 1, 2017. The 2018 FIFA World Cup will be held from June 14 and July 15, 2018, in 11 Russian cities. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Mladen Antonov

Ruotsi ja Islanti päätyivät koviin MM-lohkoihin

1.12.2017 - 20:40 Tagit:,

Muun muassa Ruotsi ja Islanti pelaavat kovissa alkulohkoissa, kun jalkapallon MM-turnaus pyörähtää ensi kesänä käyntiin.

Ruotsi kohtaa MM-kisojen F-lohkossa hallitsevan mestarin Saksan sekä Meksikon ja Etelä-Korean. MM-debytantti Islanti on puolestaan D-lohkossa, jossa se taistelee jatkopaikasta Argentiinan, Kroatian ja Nigerian kanssa.
Lohko on ennakkoon kova, vaikka Argentiina ja Kroatia olivat karsinnoissa ahtaalla.

Venäjällä pelattavan MM-turnauksen alkulohkot arvottiin perjantaina Moskovassa. Jalkapallotähtiä Diego Maradonasta ja Gary Linekeristä lähtien nähtiin lavalla, kun 32 maata arvottiin Kremlissä kahdeksaan neljän joukkueen lohkoon.

Yhtään niin sanottua kuolemanlohkoa ei syntynyt, mistä piti pitkälti huolen arvontatapa.

Lokakuun maailmanlistan seitsemän kärkimaata sekä kisaisäntä Venäjä olivat ykköskorissa, joten ne päätyivät eri lohkoihin.

Lisäksi kussakin lohkossa on enintään kaksi Euroopan maata.

Ruotsin kapteeni luottavaisena

Venäjä pelaa A-lohkossa Saudi-Arabian, Egyptin ja Uruguayn kanssa. B-lohkossa monet odottavat vesi kielellä Espanjan ja Portugalin välistä ottelua, ja lohkon kaksi muuta maata ovat Marokko ja Iran.

Tanska kohtaa C-lohkossa Australian, Perun sekä kivikovan Ranskan. Edellisten kisojen isäntämaa Brasilia on E-lohkossa Sveitsin, Costa Rican ja Serbian kanssa.

G-lohkon ennakkoon kovimmat maat ovat Belgia ja Englanti. Nelikon täydentävät Panama ja Tunisia.

Kahdeksas lohko on H, joka vaikuttaa ennakkoon hyvin tasaiselta. Siinä pelaavat Puola, Senegal, Kolumbia ja Japani.
Englannin päävalmentaja Gareth Southgate myönsi BBC:lle, etteivät kaikki lohkovastustajat ole hänelle erityisen tuttuja.

– Meidän täytyy tutustua paremmin Tunisiaan ja Panamaan. Belgiasta tiedämme kaiken, Southgate totesi.

Ruotsin kapteeni Andreas Granqvist oli luottavainen joukkueensa mahdollisuuksiin, vaikka lohko on kova.

– Tämä oli ihan ok arvontatulos. Olisi voinut tulla kovempikin lohko, Granqvist sanoi Ruotsin yleisradioyhtiölle SVT:lle.

Ennakkoarvioissa suurimmat mestarisuosikit ovat tuttuja jalkapallomahteja: Saksa, Brasilia, Espanja, Argentiina, Ranska ja niin edelleen.

– Emme halunneet saada Espanjaa kakkoskorista lohkoomme, Venäjän päävalmentaja Stanislav Tshertshesov myönsi AFP:lle.

Pietarissa neljä lohkopeliä

Venäjän MM-kisat ovat herättäneet huolta esimerkiksi huliganismista ja terrorismista. Lisäksi jatkuvat dopingkäryt ovat ravistelleet Venäjän urheilua kokonaisuudessaan.

Turnaus alkaa 14. kesäkuuta ottelulla Venäjä–Saudi-Arabia.

Suomalaisille jalkapalloturisteille maantieteellisesti lähin pelipaikkakunta on Pietari, joka alkulohkovaiheessa isännöi otteluita Marokko–Iran, Venäjä–Egypti, Brasilia–Costa Rica ja Nigeria–Argentiina.

STT–TAPIO KESKITALO

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: