inter

RoPS kuittasi kalavelat 2–0 -voitolla Interistä

17.6.2017 - 21:04 Tagit:, , , , , , , ,

Ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt Inter sai maistaa karvasta tappion kalkkia, kun RoPS iski toisella jaksolla kaksi maalia sen verkkoon.

Voitollaan RoPS kuittasi keväisen neljän maalin tappionsa Interille.

Inter kärsi toisenkin tappion, sillä maalivahti Henrik Moisander loukkasi ottelun lopussa sormensa ja joutui jättämään paikkansa Jere Koposelle.

Vaisusti esiintynyt vierasjoukkue jäi osumitta. Sillä ei ollut yhtään kunnon laukausta tai puskua kohti kotimaalia.

– Eka maali ratkaisi aika paljon. Ensi jaksolla meillä ei ollut hirveästi ongelmia ja peli oli hyvin kontrollissa, Interin valmentaja Shefki Kuqi totesi.

Hänen mieleensä jäi ottelusta muutama Lucas Garcian hyvä keskitys.

– Nyt vain ohjaukset eivät menneet sisään, hän kertasi.

Avausjaksolla tapahtuneet tilanteet tulivat Timo Furuholmille, jonka jalkaohjaus meni maalin yli ja pusku hieman maalin ohi.

– En syytä enkä moiti tappiosta ketään. Voittoputket päättyvät aina joskus, hän sanoi.

Timo Furuholm myönsi, että RoPS oli tehokkaampi paikoissaan.

– Teimme virheitä emmekä viimeistelleet tarpeeksi tehokkaasti, Furuholm näki tappion syiksi.
Yhtenä tappioon vaikuttavana tekijänä Furuhom piti kentän kuntoa.

– Tekonurmi oli kamala, kuiva kuin mikä, hän kuvasi.

Ottelusta näytti pitkään tulevan maaliton, sillä niin hyvin puolustukset tehtävänsä hoitivat, ettei maalivahdeille töitä tullut. Tunnin pelin jälkeen lähinnä laidoilta hyökänneen kotijoukkueen Timo Stavitski syötti Emeka Ezelle maalinedustalle. Tämän pyörähti ja sijoitti pallon varmasti ohi Moisanderin. Maali oli Ezelle kolmas liigassa.

Ezellä oli kohta osumansa jälkeen mainio paikka lisästä johtoa. Kosta Manev kompuroi ja Eze pääsi yksi läpi. Moisander tuli kuitenkin vastaan ja torjui tilanteen.

Ottelu oli enimmillään tehotonta pallonsiirtelyä molemmin puolin keskialueella, jonka RoPS onnistui tilkitsemään paremmin kuin kertaakaan tällä kaudella.

Antti Okkosen paluulla kuuden viikon tauon jälkeen oli suuri merkitys RoPS:lle. Parhaat tilanteensa RoPS rakensi oikean laidan kautta, jossa juonivat Robert Taylor ja rovaniemeläisten toisen maalin syöttänyt David Addy. Maalin viimeisteli vaihdosta kentälle tullut Simo Roiha, joka osuu hämmästyttävän usein, kun pääsee kentälle.

RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen oli viritellyt maaottelutauolla joukkueensa sellaiseen vireeseen, ettei paremmasta väliä: Voitto Interistä oli ansaittu.

– Meillä oli joukkueen kanssa hienoin harjoitusviikko ennen peliä. Pelimme pysyi kasassa koko ajan. Olen tosi iloinen voitosta ja tavasta, jolla se tuli, Malinen makusteli.

Malisen mukaan hänen pieni ryhmänsä ei kestä useiden kokeneempien pelaajien poissaoloja samanaikaisesti.

Ottelun erotuomarilla Antti Munukalla oli ärsyttävä tapa käydä lähes jokaisen kaatuneen tai kaadetun pelaajan luona keskustelemassa tai kyselemässä vointia.

Janne Turunen
Kuva: Anssi Jokiranta

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: