Suomen jalkapallomaajoukkueen tiedotustilaisuus.

Romanian kapteeni Razvan Rat kehui Roman Eremenkoa

14.10.2014 - 9:14 Tagit:, , ,

Kymmenen vuotta Ukrainassa Shahtar Donetskissa pelannut Romanian kapteeni Razvan Rat, 33, tuntee Kiovan Dynamossa samaan aikaan pelanneen Suomen Roman Eremenkon kyvyt erinomaisesti.

– Olemme pelanneet monta kertaa vastakkain. Hän oli jo silloin hyvä, kuten myös hänen joukkueensa. Mielestäni Eremenko onkin nyt Suomen paras pelaaja, vaikka Teemu Pukin nimi on ehkä tunnetumpi. Eremenko on kuitenkin Suomen joukkueessa se pelaaja, joka pystyy antamaan ratkaisusyöttöjä. Hän on älykäs keskikenttäpelaaja, joka pystyy erinomaiseen pelin rakentamiseen, kehui sadannen maaottelunsa Suomea vastaan pelaava Rat Romanian lehdistötilaisuudessa Olympiastadionilla.

Suomessa puolestaan Romanian joukkueen tunnetuin nimi on päävalmentaja Victor Piturca, joka pudotti aikoinaan Kuusysin vuonna 1986 jatkosta Euroopan cupin puolivälierissä. Päävalmentaja Piturcan lempinimi ”Saatana” ei kuitenkaan kerro kapteeni Ratin mukaan koko totuutta miehestä.

– Hänen lempinimensä on median luoma myytti, jossa ei ole sen enempää totuuspohjaa. Piturca on ihminen ja valmentaja, jonka välit joukkueeseensa ovat erittäin hyvät, kuittasi Rat, joka pelaa nykyään Kreikan liigan PAOK Salonikassa

Päävalmentaja Piturca itse lopetti lehdistötilaisuutensa pikaisesti, kun romanialaiset lehtimiehet alkoivat kysellä hänen mahdollisesta korvaamisestaan toisella päävalmentajalla.

Romanian jalkapallomaajoukkueen lehdistötilaisuus

Piturca ehti kuitenkin kehua Suomen ja korostaa, kuinka vaikea ottelu on Helsingissä edessä.

Vuoden 1986 Kuusysi-ottelua Piturca ei suuremmin halunnut enää muistella.

– Tunnelma silloin 1986 oli meillä mahtava, mutta se peli 28 vuotta sitten ei ole ainoa pelini täällä. Olen ollut voittamassa täällä sen jälkeenkin, totesi Piturca.

Romanian kotitasapeli Unkaria vastaan oli joka tapauksessa Piturcalle pettymys.

– Jäimme kahta pistettä vaille Unkaria vastaan ja Suomi-ottelu tulee heti tähän perään. Tulimme kuitenkin Suomeen voittamaan. Joukkueemme on pienten kolhujen jäljiltä kunnossa, kiteytti Piturca.

Ciprian Marican ja Dorin Goian jääminen sivuun Suomi-ottelusta loukkaantumisten vuoksi ei päävalmentaja Piturcan mukaan tuo ylipääsemättömiä ongelmia.

– Kyseessä on kaksi meille erittäin arvokasta pelaajaa, mutta pystymme paikkaamaan heidät.

Turun Sanomat, Helsinki
JARI WELLING
KUVAT: LEHTIKUVA

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: