FBL EUR C1 REALMADRID ATLETICO

Real voittoon rangaistuspotkuilla

29.5.2016 - 0:41 Tagit:, , ,

Mestarien liigan loppuottelu Milanon San Siro -stadionilla tarjosi yllin kyllin draamaa jalkapallofaneille ympäri maailman, ja lopulta legendaarisella stadionilla juhlivat valkopaidat. Real Madrid otti historiansa 11. mestaruuden eurooppalaisen seurajoukkuejalkapallon pääkisassa, kun paikallisvastus Atletico Madrid kaatui rangaistuspotkukilpailussa 5–3. Varsinaisen peliajan ja jatkoajan jälkeen oltiin tasalukemissa 1–1.

Realin kaikki viisi laukojaa onnistuivat pilkkukisassa, mutta Atleticon epäonnen pelaaja oli neljäntenä laukonut Juanfran. Hänen vetonsa pamahti tolppaan. Ratkaisevan niitin iski seuraavana laukonut Realin Cristiano Ronaldo.

Real ja Atletico kohtasivat Mestarien liigan finaalissa myös kaksi vuotta sitten, ja tuolloinkin jouduttiin jatkoajalle 1–1-lukemissa. Real teki jatkoajalla kolme maalia ja voitti 4–1. Atletico on nyt hävinnyt kaikki kolme finaaliaan, ensimmäisen kerran se menetti otteen suurpokaalista keväällä 1974 Bayern Münchenin musertaessa punavalkopaidat finaalin uusintaottelussa 4–0.

Ottelun avauspuoliaikaa hallinnut Real sai varsinaisen peliajan maalinsa 15. minuutilla, kun Toni Kroosin vapaapotkun jatkoi Gareth Bale päällään maalille. Kapteeni Sergio Ramos oli oikealla paikalla, ja hän tökkäsi pallon läheltä verkkoon.

FBL EUR C1 REALMADRID ATLETICO

Ramosin edellinen maali Mestarien liigassa oli kahden vuoden takaa, jolloin hän tasoitti varsinaisen peliajan lisäajalla Atleticon johdon. Ramosista tuli Mestarien liigan historian viides kahdessa finaalissa maalin tehnyt pelaaja. Aiemmat neljä ovat Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Samuel Eto’o ja Raul.

Griezmannin pilkku ylärimaan

Atletico hukkasi toisen puoliajan alussa rangaistuspotkun, kun Antoine Griezmannin veto pamahti ylärimaan. Atletico pääsi kuitenkin tasoihin 79. minuutilla, kun vaihtomies Yannick Carrasco iski läheltä arvokkaan maalin. Osuman jälkeen belgialaisnuorukainen ryntäsi kentän laidalle ja moiskautti suukon tyttöystävälleen, vuoden 2013 Miss Belgialle Noemie Happartille.

FBL EUR C1 REALMADRID ATLETICO

Jatkoaika oli väsyneiden ja kuumuuden hyydyttämien pelaajien tarkkaa palloilua, ja niin päädyttiin finaalissa pilkkukisaan ensimmäisen kerran sitten vuoden 2012. Painepaikassa väsymys ei jaloissa näkynyt pelaajien onnistuessa varmasti, kokenutta Juanfrania lukuun ottamatta. Hienon ottelun pelannut 31-vuotias laitapakki näki vetonsa osuvan tolppaan, ja minuuttia myöhemmin Ronaldo sinetöi Real-juhlat. Kapteeni Ramos aloitti ne kunnolla nostamalla mestaripokaalin.

– Rangaistuspotkut ovat aina arpapeliä, koskaan ei tiedä mitä tapahtuu. Me näytimme kuitenkin kokemustamme onnistumalla kaikissa rangaistuspotkuissa. Fantastinen ilta meille, Ronaldo totesi BT Sportille.

Realin valmentajaksi kesken kauden tullut Zinedine Zidane kirjasi nimensä harvalukuiseen joukkoon. Hänestä tuli seitsemäs mies, joka on voittanut Mestarien liigan tai mestarijoukkueiden cupin sekä pelaajana että valmentajana. Hän teki 2–1-voittomaalin Realille vuoden 2002 finaalissa Leverkusenia vastaan.

TS-STT

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: