FBL-ESP-LIGA-REAL MADRID-MALAGA

Real Madrid ja Juventus tähyävät finaaliin

23.4.2015 - 9:25 Tagit:, , ,

Real Madridia valmentava Carlo Ancelotti katsoo jo eteenpäin, vaikka jalkapallon Mestarien liigan välieräpaikka herui vasta kovan taistelun jälkeen.

Real pudotti kiistakumppaninsa Atletico Madridin Javier Hernandezin loppuhetkien maalilla 1–0.

Voitto oli Realille Atleticosta vasta ensimmäinen kauden kahdeksassa kohtaamisessa.

– Jos osoitamme kentällä samanlaista tahdonlujuutta kuin keskiviikkona, Real Madrid voi lyödä kenet tahansa, Ancelotti muistutti AFP:lle.

Viime keväänä juuri Atleticon Mestarien liigafinaalissa kukistaneella Realilla on voittamisen kulttuuria. Ennen kaikkea sillä on miehistössään leveyttä: keskiviikkona Realin riveistä puuttuivat loukkaantumisten takia Luka Modric, Gareth Bale ja Karim Benzema.

Ancelotti uskoo, että ainakin Bale ja Benzema toipuvat pelikuntoon välieriin mennessä.

– Saamme loukkaantuneita pelaajia takaisin, joten pelimme paranee. Nähdäkseni Bale ja Benzema toipuvat nopeastikin, mutta en tiedä tarkkaa päivää, Ancelotti sanoi.

Juventuksella pitkä tauko välieristä

Jos menestyminen kansainvälisillä kentillä on Real Madridille arkipäivää, italialaista Juventusta ei puolestaan ole nähty Mestarien liigan neljän parhaan joukossa pitkään aikaan.

Juventus ylsi välieriin ensimmäisen kerran sitten vuoden 2003. Siihen riitti keskiviikkona puolustamalla hankittu maaliton tasapeli Monacon vieraana. Jatkopaikan ratkaisi Juventukselle sen viime viikon kotiottelussa tekemä maali, jonka ampui rangaistuspotkusta Arturo Vidal.

Kausi on ollut Juventukselle hyvä, sillä torinolaisjoukkue johtaa Italian liiga Serie A:ta ylivoimaisesti. Se on myös selviytynyt Italian cupin loppuotteluun.

Mestarien liigan muut välieräjoukkueet Real Madrid, Barcelona ja Bayern München ovat yltäneet neljän viime kauden aikana neljän joukkoon yhteensä kymmenen kertaa. Vaikka Juventus kalpenee vertailussa, sen valmentaja Massimiliano Allegri luottaa omiinsa.

– Mitä hyötyä jatkopaikastamme olisi, jos emme haluaisi mennä vielä pidemmälle? Totta kai tavoittelemme finaalipaikkaa, Allegri sanoi.

Mestarien liigan välieräparit arvotaan perjantaina.

TS-STT–REIMA RAUTIAINEN

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: